Meteor

Tovább romlott a levegő minősége Szegeden

Tovább romlott a levegő minősége Szegeden

2020. november 9., hétfő
Tovább romlott a levegő minősége Szegeden

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn egészségtelennek minősítette a levegőt Budapesten, Szegeden, Székesfehérváron és Várpalotán.

Továbbá kifogásoltnak minősítették tizenhét település levegőjét. Ezek: Szombathely, Szentgotthárd, Győr, Sarród, Ajka, Tatabánya, Pécs, Százhalombatta, Tököl, Vác, Salgótarján, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika és Putnok. A felsorolt településeken a levegőminőségben jelentős változás nem várható - írták.

Az NNK korábban arra figyelmeztetett: rossz levegőminőség esetén a gyermekeknél, az időseknél, a krónikus légzőszervi, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél, valamint a várandós kismamáknál enyhe légzőszervi tünetek, például köhögés, légúti irritáció jelentkezhetnek, illetve meglévő tüneteik súlyosbodhatnak.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz. Az első kategória az elfogadható, a második a kifogásolt, a harmadik az egészségtelen és a negyedik a veszélyes minősítés.

MTI

Kiemelt képünk archív

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.