Több mint biztató sikert aratott a MOL-Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Erőnlétben és játékban is az Elverum fölé nőttek a szegediek.

A Szegedből Mirko Alilovic, Jonas Källman, Stefan Sigurmannsson, Mario Sostaric, Luka Stepancic és Dmitrij Zsitnyikov hiányzott betegség vagy sérülés miatt. A vendégeknél ott volt a pályán a magyar válogatott Máthé Dominik, valamint a kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok jobbszélső, a francia Luc Abalo is.

Magabiztosan kezdett a szezonban első hazai BL-meccsét játszó Szeged, sikerült megfékezniük az Elverum gyors ellentámadásait, ám túlságosan sokszor játszották ki a figurákat Bánhidi Bencére, aki hosszú kihagyás után még nem tudott minden lövést gólra váltani. A norvégok 6-6–nál egyenlítettek, majd a 23. percben ismét átvették a vezetést (12-13). Erre a szegediek – akik leginkább távoli átlövésekből szerezték góljaikat – egy 3-0-s sorozattal reagáltak, és a szünetben két találattal vezettek. (17-15)

Mikler Roland bravúros védésekkel, a csapat pedig három góllal kezdte a második félidőt. A hazaiak védekezése némileg javult, az átlövők továbbra is remekeltek – elsősorban Stanislav Kasparek volt elemében -, így a meccs háromnegyedénél négy gól volt a különbség. A Szeged sorozatban ötször volt eredményes, a vendégek védekezést váltottak, ennek ellenére tovább nőtt a különbség, és a házigazdák a vártnál is magabiztosabban nyertek. (36-27)

A mezőny legeredményesebb játékosa Bodó Richárd lett kilenc góllal, Máthé Dominik kilenc lövésből háromszor volt eredményes. A meccs legjobbja a 17 védést bemutató, klasszisát igazoló Mikler Roland volt.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: – Köszönjük a gratulációt. Nagyon jó meccset játszott mindkét csapat. Az első félidőben nekünk is voltak problémáink a befejezésekkel, ebben az időszakban még akadozott a játékunk. Kulcsnak bizonyult, hogy a második játékrész elején négy-öt gólos különbség alakult ki, és Mikler is jól védett. Fontos volt, hogy egységesek legyünk védekezésben és támadásban is. Nagyon örülünk, hogy ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhettünk.

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged játékosa: – Jó érzés volt ismét itthon játszani BL-meccset, még akkor is, ha szurkolóink nem lehettek velünk. Nagy élmény volt, hogy itthon tartottuk a két pontot. Felkészültünk, megoldottuk azt, amit Pastor mester kért tőlünk. Megnyomtuk a második félidő elejét, onnantól nem volt kérdés, hogy nyerünk. Gratulálok az Elverumnak is, dolgozunk tovább.

Börge Lund, az Elverum vezetőedzője: – Gratulálok a MOL-Pick Szegednek. Az első félidőben jól játszottunk, de voltak kommunikációs hibáink és a lövéseink sem sikerültek. Mikler Roland teljesítménye jelentette a nagyobb különbséget, valamint az, hogy több erőt mozgósítottak a hazaiak a két pontért.

Máthé Dominik, az Elverum játékosa: – Az első félidőben jól kézilabdáztunk, de a második játékrészre megváltozott a találkozó ritmusa. Sokkal agresszívabbá és hatékonyabbá vált a szegedi védekezés, valamint Mikler védései jelentették a kulcsot. Jó érzés volt a válogatott csapattársak ellen játszani, de nehéz dolgom volt Bodó és Bánhidi ellen is védekezni.

MOL-Pick SzegedElverum Handball 36–27 (17–15)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Marin, Serradilla (spanyolok).
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 2/1, Canellas 1, Mackovsek, Bánhidi 6, Bodó 9, M. Stranovsky 3. Csere: Nagy T. (kapus), Kaspárek 6, Bombac 3, Gaber 1, Henigman 4, Kecskés, Rosta 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Elverum: Fries – Abalo 1, Máthé 3, Pujol 3, Langass 5, Fingren 1, Blonz 7/1. Csere: Imsgard (kapus), Solstad 3, Gröndahl, Pettersen 2, Schönningsen 1, Hedberg 1. Vezetőedző: Börge Lund.
Hétméteres: 2/1, ill. 2/1.
Kiállítás: 2, ill. 2 perc.

A MOL-Pick Szeged jövő csütörtökön a német Flensburg együttesét látja vendégül a BL csoportkörében, a második félidőben mutatott teljesítményével nem is esélytelenül.

Előző sztori

Téliesebb lesz az idő, hétvégén havazás is lehet

Következő sztori

70 millióból fejlesztenek Apátfalván

Legutóbbi hasonló cikkek