Sport

Több mint biztató sikert aratott a MOL-Pick Szeged

Több mint biztató sikert aratott a MOL-Pick Szeged

2020. november 26., csütörtök
Több mint biztató sikert aratott a MOL-Pick Szeged

A Szegedből Mirko Alilovic, Jonas Källman, Stefan Sigurmannsson, Mario Sostaric, Luka Stepancic és Dmitrij Zsitnyikov hiányzott betegség vagy sérülés miatt. A vendégeknél ott volt a pályán a magyar válogatott Máthé Dominik, valamint a kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok jobbszélső, a francia Luc Abalo is.

Magabiztosan kezdett a szezonban első hazai BL-meccsét játszó Szeged, sikerült megfékezniük az Elverum gyors ellentámadásait, ám túlságosan sokszor játszották ki a figurákat Bánhidi Bencére, aki hosszú kihagyás után még nem tudott minden lövést gólra váltani. A norvégok 6-6–nál egyenlítettek, majd a 23. percben ismét átvették a vezetést (12-13). Erre aszegediek - akik leginkább távoli átlövésekből szerezték góljaikat - egy 3-0-s sorozattal reagáltak, és a szünetben két találattal vezettek. (17-15)

Mikler Roland bravúros védésekkel, a csapat pedig három góllal kezdte a második félidőt. A hazaiak védekezése némileg javult, az átlövők továbbra is remekeltek - elsősorban Stanislav Kasparek volt elemében -, így a meccs háromnegyedénél négy gól volt a különbség. ASzegedsorozatban ötször volt eredményes, a vendégek védekezést váltottak, ennek ellenére tovább nőtt a különbség, és a házigazdák a vártnál is magabiztosabban nyertek. (36-27)

A mezőny legeredményesebb játékosa Bodó Richárd lett kilenc góllal, Máthé Dominik kilenc lövésből háromszor volt eredményes. A meccs legjobbja a 17 védést bemutató, klasszisát igazoló Mikler Roland volt.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője:– Köszönjük a gratulációt. Nagyon jó meccset játszott mindkét csapat. Az első félidőben nekünk is voltak problémáink a befejezésekkel, ebben az időszakban még akadozott a játékunk. Kulcsnak bizonyult, hogy a második játékrész elején négy-öt gólos különbség alakult ki, és Mikler is jól védett. Fontos volt, hogy egységesek legyünk védekezésben és támadásban is. Nagyon örülünk, hogy ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhettünk.

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged játékosa: – Jó érzés volt ismét itthon játszani BL-meccset, még akkor is, ha szurkolóink nem lehettek velünk. Nagy élmény volt, hogy itthon tartottuk a két pontot. Felkészültünk, megoldottuk azt, amit Pastor mester kért tőlünk. Megnyomtuk a második félidő elejét, onnantól nem volt kérdés, hogy nyerünk. Gratulálok az Elverumnak is, dolgozunk tovább.

Börge Lund, az Elverum vezetőedzője:– Gratulálok a MOL-Pick Szegednek. Az első félidőben jól játszottunk, de voltak kommunikációs hibáink és a lövéseink sem sikerültek. Mikler Roland teljesítménye jelentette a nagyobb különbséget, valamint az, hogy több erőt mozgósítottak a hazaiak a két pontért.

Máthé Dominik, az Elverum játékosa: – Az első félidőben jól kézilabdáztunk, de a második játékrészre megváltozott a találkozó ritmusa. Sokkal agresszívabbá és hatékonyabbá vált a szegedi védekezés, valamint Mikler védései jelentették a kulcsot. Jó érzés volt a válogatott csapattársak ellen játszani, de nehéz dolgom volt Bodó és Bánhidi ellen is védekezni.

MOL-Pick SzegedElverum Handball 36–27 (17–15)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Marin, Serradilla (spanyolok).
MOL-PICK SZEGED:Mikler – Radivojevics 2/1, Canellas 1, Mackovsek, Bánhidi 6, Bodó 9, M. Stranovsky 3. Csere: Nagy T. (kapus), Kaspárek 6, Bombac 3, Gaber 1, Henigman 4, Kecskés, Rosta 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Elverum:Fries – Abalo 1, Máthé 3, Pujol 3, Langass 5, Fingren 1, Blonz 7/1.Csere:Imsgard (kapus), Solstad 3, Gröndahl, Pettersen 2, Schönningsen 1, Hedberg 1.Vezetőedző:Börge Lund.
Hétméteres:2/1, ill. 2/1.
Kiállítás:2, ill. 2 perc.

A MOL-PickSzegedjövő csütörtökön a német Flensburg együttesét látja vendégül a BL csoportkörében, a második félidőben mutatott teljesítményével nem is esélytelenül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.