Közösség

Több kérdés is felmerül a Piac és Városkép Kft. új vezetőjével kapcsolatban

Több kérdés is felmerül a Piac és Városkép Kft. új vezetőjével kapcsolatban

2020. november 27., péntek
Több kérdés is felmerül a Piac és Városkép Kft. új vezetőjével kapcsolatban

Ahogy az tegnap megírtuk, Botka László polgármester – élve a rendkívüli jogrend adta lehetőséggel – a szeptember óta megbízott igazgatóként dolgozó Rácz Attilát nevezte ki a Szegedi Piac és Városkép Kft. élére.

Csak látszat a demokrácia Szegeden

A kinevezést nem verte nagydobra az önkormányzat. A tényről semmilyen közleményt, hírt nem adtak ki, pusztán az önkormányzat lapjában megjelent hosszabb „székfoglaló” interjúból derült ki, hogy Rácz Attilát véglegesítették pozíciójában - de az már csak egy kevés utánajárással, hogy mindez december 1-től.

- Maga a kinevezés folyamata ugyan jogszerű, de véleményes, most még a látszatra sem adtak, azaz a bizottság véleményére sem voltak kíváncsiak, Botka László döntött egyszemélyben. Ez valószínűleg a rendkívüli jogrend nélkül is így történt volna, de ott a kinevezéssel kapcsolatos kellemetlen kérdéseket kaphatott volna.

Látszatdemokráciát működtet Botka László és csak a szlogenekben létezik a szabadság és a demokrácia Szegeden

- mondta Bartók Csaba lapunk kérdésére a kinevezéssel kapcsolatban.

Egy piacot már leépített Szegeden - az ellenzék szerint

A szegedi Fidesz elnöke ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a kinevezés folyamata mellett sokkal nagyobb probléma, hogy eddigi munkáját reálisan értékelve Rácz Attila alkalmatlan arra, hogy az egyik legfontosabb önkormányzati cég vezetője legyen.

Volt, hogy petícióval tiltakoztak a Cserepes sori piac kereskedói Rácz Attila intézkedései ellen.

- Amikor átvette a Cserepes sori piac vezetését, akkor az egy jól prosperáló, komoly nyereséget termelő cég volt. Rácz Attila leépítette az árbevételt és a nyereségből veszteség lett - fejtette ki Bartók Csaba. Az önkormányzati képviselő megemlítette, hogy a cégvezető többször is konfliktusba került a piac kereskedőivel,

kompromisszumot nem keresve bontott fel szerződéseket velük, nem foglalkozva azzal, hogy ezzel komoly bevételkiesést okoz a cégnek.

Bartók Csaba kiemelte, hogy a Városkép és Piac Kft. új igazgatója olyan üzleti megoldást alkalmazott, ami ellentmond az üzleti szabályoknak. -Egyik pillanatról a másikra, év közben kezdett áfás számlákat kiállítani az áfamentes helyett. Aki vállalkozóként dolgozik, az tudja, hogy ezt nem lehet megtenni évközben. Januárban, kellő időben jelezve a NAV felé lehet ezt megoldani. Rácz Attila önkényesen év közben kezdett áfás számlát kiállítani. Emiatt a NAV eljárást is indított a cég ellen - részletezte Bartók Csaba.

Izgalmas információk futottak be lapunkhoz  Rácz Attiláról

A csötörtöki hírünk után izgalmas információk érkeztek Rácz Attiláról lapunkhoz. Egy Cserepes sori kereskedő szerint Ráczot eddig is nagyon körülményes volt megközelíteni, most attól tartanak, hogy még kevesebb alkalmuk lesz egyeztetni vele.

- Napokkal hamarabb kellett bejelentkezni hozzá időpontért, és ha sikerült is egyeztetni vele, akkor is

érződött, hogy ’nem él együtt a piaccal’

– ecsetelte nekünk véleményét az egyik kereskedő, aki azt is hozzátette, előfordultak viták is a bérlők és a vezetők között.

Ráczról egyébként az a szóbeszéd járja városházi körökben – de ezeket nem tudjuk megerősíteni egyelőre, tehát senki ne vegye készpénznek -, hogy

sokat segít a polgármesternek a közösségi médiában, Botka László Facebook-oldalának kezelésében, a trollcsapat toborzásában.

Ennek az információnak részletesebben is utánajárunk, amint lesznek hiteles információink, megírjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.