Bravúros döntetlent játszott a tartalékos Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyot küzdött a koronavírus által tizedelt csapat.

A Soroksár elleni szerdai mérkőzését az utolsó pillanatban le kellett mondania Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapatának, miután kiderült, hogy a keretből és a szakmai stábból összesen tizenheten produkáltak pozitív koronavírustesztet.

Sokáig kétséges volt, hogy a Dorog elleni vasárnapi hazai bajnokit lejátsszák-e vagy sem, végül azonban úgy döntöttek, hogy pályára lépnek. A koronavírus-fertőzés miatt igencsak felforgatott csapattal kellett pályára lépniük a szegedieknek, a kispadon több olyan játékos ült, aki eddig egyáltalán nem lépett pályára a másodosztályban – az egyetlen jó hír Germán Tamás visszatérése volt, a csapatkapitány heteket hagyott ki lágyéksérülés miatt.

A dorogiak birtokolták többet a labdát a mérkőzés elején, de komolyabb veszélyt egyik csapat sem jelentett a kapukra. Az első komolyabb lehetőség a szegediek előtt adódott, a 22. percben Gajdos Zsolt indítása után Dobronoky Viktor adhatott be az alapvonalról, a középen teljesen tisztán érkező Bojtos Tamás azonban a kapu fölé bólintott.

A félidő hátralévő részében is a vendégek maradtak kezdeményezőbbek, de vagy a szegedi védelem, vagy Varga Bence kapus megakadályozta őket a gólszerzésben. A szegediek egy-egy ígéretes kontrával tudtak veszélyeztetni, de ezek mindegyikénél érezhető volt a rutinhiány a kapura törő játékosoknál.

fotó: www.delmagyar.hu

A félidő utolsó helyzete a hazaiak előtt adódott Lestyán Lionel szép szólója után Gajdos Zsolt ugratta ki az addig is igen aktívan játszó Bojtos Tamást, aki a tizenhatoson belülre érve ballal a kapura tekerte a játékszert, de Tulipán Ákos hárított.

A második játékrészben az első félidőből átmentett fegyelmezett védekezés mellett egyre bátrabban ment előre a Szeged. Bár akcióból nem sikerült „kihagyhatatlan” helyzetbe kerülni, de a 60. percben egy szabadrúgásból megszerezték a vezetést. Germán Tamás 30 méterről kilőtte a jobb felső sarkot – egyáltalán nem érdemtelen vezetéshez jutott a Szeged-Csanád GA. (1-0)

A gól után folytatódott az egyenrangú ellenfelek küzdelme. A kapuk nem voltak komolyabb veszélyben, nem volt benne a gól a játékban, a vendégeknek azonban mégis sikerült bevenniük a szegedi kaput. A 83. percben a szegedi születésű Dlusztus András egy baloldali beadás után 5 méterről fejelt a tehetetlen Varga Bence mellett a kapuba. (1-1)

A döntetlen a játék képe alapján igazságos, még akkor is, ha a rendkívül tartalékos szegediek közelebb álltak a sikerhez egy hajszállal.

Dobos Barna: – Az MLSZ-nek az lenne a feladata, hogy egyenlő versenyfeltételeket teremtsen, illetve a fair play-t erősítse. Ez a pandémia alatt nagyot sérült, mert ez a szabály, amely jelenleg működik, nem ezt szolgálja. Egyben szomorú vagyok, hogy a csapatok rossz példát mutatnak. Össze kellene fognunk, és itt kiemelném a Budafok példáját. Mindenki kerülhet ugyanolyan helyzetbe, mint mi. Amúgy nagy gratuláció a szakmai stábomnak és a játékosoknak.

Havrán József: – Minket is sújt a járvány, sok a nehézségünk, jól jön a szünet. Ha betalálunk az első félidőben, elégedett is lehetnék a csapattal, már ekkor el kellett volna dönteni a meccset. A Szeged a semmiből szerzett gólt, és nagy erőket kellett mozgósítani az egyenlítésért.

Labdarúgó NB II, 18. forduló
Szeged-Csanád GA–Dorogi FC 1–1 (00)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 380 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Albert I., Máyer G.)
Szeged-Csanád GA: Varga B.– Kárász, Moga, Pejovic, Rózsahegyi – Germán, Gajdos – Varga Sz., Bojtos (Kapic, 67., Andorka, 85.), Lestyán – Dobronoky. Vezetőedző: Dobos Barnabás
Dorog: 
Tulipán – Nagyházi (Beke, 61.), Rjasko, Dlusztus A., Papp Á. – Tóth B., Mészáros Á. – Girsik, Kovács M. (Beliczky, 61.), Csillag (Szerencsi, 76.) – Vígh Á. Megbízott edző: Havrán József
Gólszerzők: Germán (60.), ill. Dlusztus (83.)

A Szeged Csanád GA legközelebb két hét múlva a Nyíregyháza otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen.

Előző sztori

Csehországban már több mint 4500 ember halt meg koronavírus következtében

Következő sztori

Hajrágóllal bravúr-győzelmet aratott az SZVSE