Sport

Bravúros döntetlent játszott a tartalékos Szeged

Bravúros döntetlent játszott a tartalékos Szeged

2020. november 8., vasárnap
Bravúros döntetlent játszott a tartalékos Szeged

A Soroksár elleni szerdai mérkőzését az utolsó pillanatban le kellett mondania Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapatának, miután kiderült, hogy a keretből és a szakmai stábból összesen tizenheten produkáltak pozitív koronavírustesztet.

Sokáig kétséges volt, hogy a Dorog elleni vasárnapi hazai bajnokit lejátsszák-e vagy sem, végül azonban úgy döntöttek, hogy pályára lépnek. A koronavírus-fertőzés miatt igencsak felforgatott csapattal kellett pályára lépniük a szegedieknek, a kispadon több olyan játékos ült, aki eddig egyáltalán nem lépett pályára a másodosztályban - az egyetlen jó hír Germán Tamás visszatérése volt, a csapatkapitány heteket hagyott ki lágyéksérülés miatt.

A dorogiak birtokolták többet a labdát a mérkőzés elején, de komolyabb veszélyt egyik csapat sem jelentett a kapukra. Az első komolyabb lehetőség a szegediek előtt adódott, a 22. percben Gajdos Zsolt indítása után Dobronoky Viktor adhatott be az alapvonalról, a középen teljesen tisztán érkező Bojtos Tamás azonban a kapu fölé bólintott.

A félidő hátralévő részében is a vendégek maradtak kezdeményezőbbek, de vagy a szegedi védelem, vagy Varga Bence kapus megakadályozta őket a gólszerzésben. A szegediek egy-egy ígéretes kontrával tudtak veszélyeztetni, de ezek mindegyikénél érezhető volt a rutinhiány a kapura törő játékosoknál.

fotó: www.delmagyar.hu

A félidő utolsó helyzete a hazaiak előtt adódott Lestyán Lionel szép szólója után Gajdos Zsolt ugratta ki az addig is igen aktívan játszó Bojtos Tamást, aki a tizenhatoson belülre érve ballal a kapura tekerte a játékszert, de Tulipán Ákos hárított.

A második játékrészben az első félidőből átmentett fegyelmezett védekezés mellett egyre bátrabban ment előre a Szeged. Bár akcióból nem sikerült „kihagyhatatlan” helyzetbe kerülni, de a 60. percben egy szabadrúgásból megszerezték a vezetést. Germán Tamás 30 méterről kilőtte a jobb felső sarkot - egyáltalán nem érdemtelen vezetéshez jutott a Szeged-Csanád GA. (1-0)

A gól után folytatódott az egyenrangú ellenfelek küzdelme. A kapuk nem voltak komolyabb veszélyben, nem volt benne a gól a játékban, a vendégeknek azonban mégis sikerült bevenniük a szegedi kaput. A 83. percben a szegedi születésű Dlusztus András egy baloldali beadás után 5 méterről fejelt a tehetetlen Varga Bence mellett a kapuba. (1-1)

A döntetlen a játék képe alapján igazságos, még akkor is, ha a rendkívül tartalékos szegediek közelebb álltak a sikerhez egy hajszállal.

Dobos Barna: – Az MLSZ-nek az lenne a feladata, hogy egyenlő versenyfeltételeket teremtsen, illetve a fair play-t erősítse. Ez a pandémia alatt nagyot sérült, mert ez a szabály, amely jelenleg működik, nem ezt szolgálja. Egyben szomorú vagyok, hogy a csapatok rossz példát mutatnak. Össze kellene fognunk, és itt kiemelném a Budafok példáját. Mindenki kerülhet ugyanolyan helyzetbe, mint mi. Amúgy nagy gratuláció a szakmai stábomnak és a játékosoknak.

Havrán József: – Minket is sújt a járvány, sok a nehézségünk, jól jön a szünet. Ha betalálunk az első félidőben, elégedett is lehetnék a csapattal, már ekkor el kellett volna dönteni a meccset. A Szeged a semmiből szerzett gólt, és nagy erőket kellett mozgósítani az egyenlítésért.

Labdarúgó NB II, 18. forduló
Szeged-Csanád GA–Dorogi FC 1–1 (00)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 380 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Albert I., Máyer G.)
Szeged-Csanád GA: Varga B.– Kárász, Moga, Pejovic, Rózsahegyi – Germán, Gajdos – Varga Sz., Bojtos (Kapic, 67., Andorka, 85.), Lestyán – Dobronoky. Vezetőedző: Dobos Barnabás
Dorog: 
Tulipán – Nagyházi (Beke, 61.), Rjasko, Dlusztus A., Papp Á. – Tóth B., Mészáros Á. – Girsik, Kovács M. (Beliczky, 61.), Csillag (Szerencsi, 76.) – Vígh Á. Megbízott edző: Havrán József
Gólszerzők: Germán (60.), ill. Dlusztus (83.)

A Szeged Csanád GA legközelebb két hét múlva a Nyíregyháza otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.