Szabad kezet kapott a kormánytól Botka László, de nem akar egyedül dönteni

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Veszélyhelyzet és rendkívüli jogrend miatt újra “korlátlan hatalmat”, vagyis teljesen szabad kezet kapott Botka László a kormánytól, tehát a vonatkozó törvény szerint a közgyűlés és mindegyik bizottság hatáskörét a polgármester egy személyben veszi át.

Botka László azonban levélben értesítette a közgyűlést, hogy szeretné minden döntés előtt kikérni a bizottságok véleményét és jóváhagyását is. Bár a november 13-ra tervezett közgyűlés elmarad a veszélyhelyzet miatt, de a tárgyalandó napirendi pontokat megkapják a bizottságok. Ezek online fognak ülésezni és véleményezik majd az egyes pontokat. Botka azt ígérte, úgy fog majd dönteni az egyes ügyekben, ahogy azt a bizottságok javasolják.

Nagy jelentősége ennek az egésznek nincs egyébként jogilag, mindez inkább udvariasság és formaság, mert eddig sem igen vétózta meg a polgármester (illetve a közgyűlés többsége) a biztottságok döntését.


Előző sztori

Russzkije druzjá! Nye sztrelajtye! – avagy a nap, amikor elmaradt a hajnal

Következő sztori

A színházban és az IH-ban is mindent megtesznek az előadások megtartásáért