Saját édesanyját bántalmazta és fosztotta ki egy szegedi férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki közös lakásukban bántalmazta és annak erkélyére kizárta édesanyját, majd a telefonját is elvette tőle - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott együtt élt idős, több betegségben is szenvedő édesanyjával. Idén június 28-án, a hajnali órákban a férfi a sértett egy megjegyzésén felháborodott, ezért a hajánál fogva megragadta édesanyját, kirángatta ágyából és kizárta a 3. emeleti lakás erkélyére. Eközben azt követelte tőle, hogy „adja vissza a pénzét”, amit korábban a sértettnek adott. Másfél óra elteltével a vádlott kiment az erkélyre, ahol a sértettet nyakon ragadta és a korlátnak szorította.

A sértett az események hatására odaadta fiának a követelt 20 000 Ft-ot. Ezután azonban őt a fürdőszobába lökdöste be a vádlott. Ajtaját kulcsra zárta, és onnan egy órán át nem engedte ki a sértettet. Időközben magához vette az asszony mobiltelefonját, és annak PIN-kódját is követelte, de azt édesanyja a megpróbáltatásai miatt nem tudta megadni. Végül a vádlott a 45 000 Ft értékű telefonnal együtt távozott a lakásból.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, amelyek miatt magánindítványban kérte fia megbüntetését.

A járási ügyészség a férfival szemben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, valamint kifosztás bűntette miatt emelt vádat.

A korábban távoltartás, a vádemeléskor letartóztatás hatálya alatt álló vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Legutóbb 69 migráns igyekezett potyára Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Nem csökken a torlódás Röszkén és Csanádpalotán