Krimi

Saját édesanyját bántalmazta és fosztotta ki egy szegedi férfi

Saját édesanyját bántalmazta és fosztotta ki egy szegedi férfi

2020. november 13., péntek
Saját édesanyját bántalmazta és fosztotta ki egy szegedi férfi

A vádirat szerint a vádlott együtt élt idős, több betegségben is szenvedő édesanyjával. Idén június 28-án, a hajnali órákban a férfi a sértett egy megjegyzésén felháborodott, ezért a hajánál fogva megragadta édesanyját, kirángatta ágyából és kizárta a 3. emeleti lakás erkélyére. Eközben azt követelte tőle, hogy „adja vissza a pénzét”, amit korábban a sértettnek adott. Másfél óra elteltével a vádlott kiment az erkélyre, ahol a sértettet nyakon ragadta és a korlátnak szorította.

A sértett az események hatására odaadta fiának a követelt 20 000 Ft-ot. Ezután azonban őt a fürdőszobába lökdöste be a vádlott. Ajtaját kulcsra zárta, és onnan egy órán át nem engedte ki a sértettet. Időközben magához vette az asszony mobiltelefonját, és annak PIN-kódját is követelte, de azt édesanyja a megpróbáltatásai miatt nem tudta megadni. Végül a vádlott a 45 000 Ft értékű telefonnal együtt távozott a lakásból.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, amelyek miatt magánindítványban kérte fia megbüntetését.

A járási ügyészség a férfival szemben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, valamint kifosztás bűntette miatt emelt vádat.

A korábban távoltartás, a vádemeléskor letartóztatás hatálya alatt álló vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.