Rövid áramkimaradás volt a koronavírusos betegeket ellátó szegedi klinikai osztályon

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2020. április 22. Védõfelszerelést viselõ orvos vizsgál egy lélegeztetõgépre kötött beteget a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. április 22-én. MTI/Balogh Zoltán

Nem volt veszélyben a betegek ellátása.

Rövid áramkimaradás volt szerdán este fél 6-kor a Szegedi Tudományegyetem klinikájának intenzív osztályán, ahol koronavírus-fertőzött betegeket is ápolnak.

Az intézmény által megerősített információk szerint egy elosztó berendezés kapott zárlatot, ami automatikusan lekapcsolta az elektromos rendszert. Az áramkimaradás annak ellenére nem okozott gondot a betegellátásban, hogy az ápoláshoz használt gépek árammal működnek, azonban éppen az ilyen helyzeteket is kivédendő, akkumulátor is bele van építve, amivel órákig képes működni.

A betegeket egy másik, ugyancsak koronás betegek intenzív ellátására kijelölt szárnyba költöztették. A kórház hangsúlyozta, hogy a betegellátásban nem történt fennakadás.

Az épületrészt most tüzetesen átvizsgálják, hogy ne ismétlődhessen meg hasonló műszaki hiba, a betegek ellátását csak ezután folytathatják ott.

Előző sztori

A magyar királyi hercegnő, aki a halála után kapott jelképes koronát

Következő sztori

A felére csökkent a szegedi vendéglátóhelyek bérleti díja