Rendkívül szigorúan ellenőrzik a szabályok betartását

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nincs pardon, ha hibát találnak.

November 5-én életbe lépett az éjszakai kijárási korlátozás. Éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni. Ez alól kivétel, ha valaki munkavégzés céljából, a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából, a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából vagy egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal hagyja el lakóhelyét.

A rendőrség célirányosan is ellenőrizni fogja a bevezetett védelmi intézkedések betartását, például “csoportképző helyeken”, tereken, éjszaka is nyitva tartó boltok környezetében – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Emellett a maszkhasználat ellenőrzését is szigorúan tartják.

A rendőrség  szabálytalanság esetén súlyosan szankcionálja a mások egészségét veszélyeztetőket, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja, ugyanis

aki nem tartja a szabályokat, nem hordja a maszkot, nem tartja a védőtávolságot, az nem csak a saját, de mások életét is veszélybe sodorhatja.

Ahogy azt írtuk, Sándorfalván egy italboltban intézkedett a hatóság és zárta be a boltot, mivel sem a pult mögött, sem a pult másik oldalán nem volt szabályos a maszkhasználat.

A veszélyhelyzet kihirdetését követően a rendőrség ugyanúgy a hatályos jogszabályok alapján jár el, és végzi ellenőrzési feladatait, ahogy tette ezt a járványügyi készültség időszakában, valamint az első hullám ideje alatt bevezetett veszélyhelyzet alkalmával is – írta lapunknak az Országos Rendőrfőkapitányság sajtóosztálya. Hozzátették, hogy a rendőr intézkedések alkalmával minden rendelkezésre álló körülményt vizsgál, és amennyiben szabálytalanságot tapasztal, figyelmeztetést alkalmaz, helyszíni bírságot szab ki vagy feljelentést tesz.

Videó!
Előző sztori

Elkészült a nemzeti átoltási terv első változata

Következő sztori

Hamarosan orosz oltóanyag (is) érkezik Magyarországra