Sport

Remek második félidővel nyert a MOL-Pick Szeged

Remek második félidővel nyert a MOL-Pick Szeged

2020. november 21., szombat
Remek második félidővel nyert a MOL-Pick Szeged

A szerdai, húszgólos Eger elleni hazai győzelem után nem is lehetett más célja a MOL-Pick Szegednek, mint újabb győzelemmel folytatni a bajnokságot a Budakalász ellen. Azt talán említeni sem kell, hogy mindkét csapat programját a koronavírus-járvány határozta meg az elmúlt hetekben, így mindkét fél már azt is sikernek könyvelte el, hogy meccset játszhatnak.

Lendületesen kezdett az egykori szövetségi kapitány Csoknyai István csapata, és a támadásban és védekezésben is pontatlan szegediek ellen a 8. percben már 5-3-ra vezettek. Nagy kedvvel és szervezetten játszottak a hazaiak, aminek csak nehezen találta ellenszerét a Szeged. A 14. percre sikerült újra átvenniük a vezetést a vendégeknek, sőt Mikler Roland védése és Bánhidi Bence gólja után már ők vezettek kettővel a félidő felénél. (7-9)

A vezetést ugyan magánál tudta tartani a Szeged, de előnyét nem sikerült növelnie. A szívósan védekező kalásziak ellen nem fért bele a játékba a pontatlanság, mert nem egyszer egy hiba után ziccerben vihették Mikler Rolandra a labdát.

A 24. perc elején viszont egy hibátlan támadás után Stanislav Kasparek emelkedett a magasba és góljával már hárommal vezetett a Pick. Hogy mennyire szívósan küzdött a Budakalász, azt jól mutatja, hogy ugyanannak a percnek a végén már megint csak egy gól volt a különbség a két csapat között. Ez a forgatókönyv megismétlődött még egyszer a félidő végéig, a szegedi előnyből a végére két gól megmaradt (15-17)

A második félidőben sokáig csak a szegedi Krivokapic Luka bemutatkozását jegyezhettük fel eseményként - már csak azért is, mert az első 7 percben az egyetlen gólt ő kapta a kapuban hétméteresből. Ezután fokozatosan növelte előnyét a MOL-Pick Szeged, a vendégek játéka egyre jobban összeállt, igaz, ehhez kellett az is, hogy kalásziaknál elkezdjen fogyni a levegő.

A félidő felénél már hat gól volt különbség a két csapat között, az 54. percben pedig Borut Mackovsek találatával már megvolt a „közte tíz”. Tegyük hozzá, hogy nemcsak támadásban, hanem védekezésben is remekelt a Szeged, a hajráig mindössze 5 gólt kapott a csapat, abból az egyiket hétméteresből.

A végére a fiatalok is szerepet kaptak, de ez sem a játék képén, sem a különbségen nem látszott meg, végül magabiztosan nyert a Szeged - ezen a héten már másodszor. (24-33)

K&H férfi kézilabda liga, 14. forduló
Budakalász-MOL-Pick Szeged 24-33 (15-17)
Budakalász, zárt kapu. Vezette: Felhő, Öcsi.
Budakalász: Boros – Nagy N. 3/1, Perisics 5/2, Tyiskov 1, Rotim 4, Holpert 1, Koncz 5. Csere: Váczi (kapus), Radnic 1, Kiss B. 2, Prokob 1, Maracskó, Simányi, Ceranic, Hrabák 1. Vezetőedző: Csoknyai István.
MOL-Pick Szeged: Mikler – Radivojevics 10/6, Kaspárek 3, Bombac 3, Bánhidi 2, Bodó 7, Stranovsky 2. Csere: Krivokapics, Nagy T. (kapusok), Mackovsek 3, Canellas, Gaber 1, Rosta 1, Kecskés, Rea 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.
Hétméteres: 3/3, ill. 6/6

A MOL-Pick Szeged jövő héten csütörtökön 18 óra 45 perckor a Bajnokok Ligájában a norvég Elverum ellen játszik hazai pályám, majd szombaton 19 órakor szintén hazai környezetben a Csurgó ellen lép pályára a csapat..

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.