Közélet

Pályázati pénzből fejlesztenek Csanyteleken

Pályázati pénzből fejlesztenek Csanyteleken

2020. november 14., szombat
Pályázati pénzből fejlesztenek Csanyteleken

A lap szerint régi vágya teljesül a helyieknek: pályázati segítséggel el tudják bontani a település közepén elhagyatottan álló ingatlant. Az óvodával szemben lévő épületben kisvendéglő működött a nyolcvanas évekig, de már legalább harminc éve funkció nélkül áll az ingatlan. A régi házat és a hozzá tartozó telekrészt most a Magyar falu programban elnyert 2,1 millió forintos támogatás segítségével tudja megvásárolni az önkormányzat.

Az ingatlanvásárlással a Volentér János téri park is kibővülhet, az egykori kisvendéglő és a mögötte fekvő kert gyakorlatilag szomszédos a parkkal. A ház és a füves terület két helyrajzi számon van, de egy a tulajdonosa.

– Régebben a falunapot is itt tartották, de már kicsinek bizonyult a hely. Ezzel a bővítéssel végre lenne egy nagyobb tér a központban, ahol nagyobb rendezvényeket is meg tudunk tartani – tette hozzá a polgármester.

Csanytelek az ingatlanvásárlás mellett több más célra is nyert támogatást a Magyar falu programban: az önkormányzati hivatal energetikai felújítására 3,5 millió, az óvodaépület felújítására 7,8 millió, szolgálati lakás felújítására pedig 3,5 millió forintot kap az önkormányzat.

(Fotó: Majzik Attila)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.