Közélet

Ötpontos járványügyi intézkedési javaslatott tett a szegedi Fidesz

Ötpontos járványügyi intézkedési javaslatott tett a szegedi Fidesz

2020. november 25., szerda
Ötpontos járványügyi intézkedési javaslatott tett a szegedi Fidesz

"Ismételten szeretnénk köszönetet mondani minden egészségügyi és szociális dolgozónak, illetve a járvány elleni védekezésben részt vevő valamennyi szakembernek, munkatársnak és önkéntesnek, akik minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a koronavírus-járvány idején is aszegediek egészségét, a betegek gyógyulását szolgálják.

Hálásak vagyunk a szegedi polgároknak, akik a kormány és az önkormányzat intézkedéseit fegyelmezetten betartva mindent megtesznek azért, hogy elérjük a fertőzés sebességének lassulását, ezáltalmentesítve az egészségügyi ellátórendszert a kezelhetetlen helyzettől,amivel emberéletek ezreit menthetjük meg.

Ahogyan a tavaszi első hullám idején, úgy most is hangsúlyoznunk kell: ebben a helyzetben nincs és nem is lehet helye pártpolitikai szempontoknak, csatározásoknak. Üdvözöljük a kormány eddigi
intézkedéseit, amelyek egybevágnak korábbi javaslatainkkal: ingyenessé vált a védekezésben részt vevők számára a közösségi közlekedés,ingyenes lett a parkolás, segítséget kapnak a vállalkozások a talponmaradás és a munkahelyek megőrzése érdekében, stb. Biztosak vagyunk
abban, hogy a városvezetés is igyekszik mindent megtenni a szegediek biztonságáért – ugyanakkor a védekezés eredményességéhez szeretnénk ezúttal is hozzájárulni saját javaslatainkkal.

1. Kérjük az IKV Zrt. által kezelt társasházakban végzett takarítás komolyan vételét: lépcsőházak, közös helyiségek, liftek, korlátok, kapcsolók, nyílászárók – a szokásosnál – alaposabb, gyakori fertőtlenítését.
2. Az önkormányzat igyekezzen minél több egészségügyi maszkot beszerezni, s ezt ossza ki az idősek, szociálisan rászorulók részére, ezzel is nehezítve a vírus terjedését és védve a leginkább kiszolgáltatott társadalmi csoportokat.
3. Azok a szegediek, akik önkormányzati lakásban élnek és a járvány időszakában veszítették vagy veszítik el megélhetésüket, a veszélyhelyzet végéig kapjanak felmentést lakbérfizetési kötelezettségeik alól.
4. Azon vendéglátóhelyek és egyéb üzletek számára, amelyek önkormányzati bérleményben működnek, s most bezárni kényszerültek, azönkormányzat a veszélyhelyzet idejére teljes egészében engedje el abérleti díjat.
5. Az önkormányzat – más városok sikeres példáját követve – hozzon létre saját segélyalapot, az erre érkező felajánlások a koronavírus-járvány elleni helyi védekezést, illetve a járvány miattnehéz helyzetbe került családok támogatását szolgálják. A pénz felhasználásáról a szociális és a pénzügyi bizottság (bizottságiülések hiányában a frakciókkal történt konzultációt követően apolgármester) döntsön.

Kérjük Szeged város polgármesterét, alpolgármestereit, tanácsnokait és önkormányzati képviselőit, támogassák javaslatainkat. Folytatódjék Szegeden az összefogás, győzzük le együtt a járványt!

Szeged továbbra is legyen a szolidaritás városa!

A szegedi közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciószövetsége"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.