Ötpontos járványügyi intézkedési javaslatott tett a szegedi Fidesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz–KDNP-frakciószövetsége javaslatokat fogalmazott meg a koronavírus-járvány második hullámának kezelésére Szegeden. A nemzeti oldal közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amit teljes terjedelmében közlünk.

“Ismételten szeretnénk köszönetet mondani minden egészségügyi és  szociális dolgozónak, illetve a járvány elleni védekezésben részt vevő  valamennyi szakembernek, munkatársnak és önkéntesnek, akik minden  tőlük telhetőt megtesznek, hogy a koronavírus-járvány idején is a szegediek egészségét, a betegek gyógyulását szolgálják.

Hálásak vagyunk a szegedi polgároknak, akik a kormány és az  önkormányzat intézkedéseit fegyelmezetten betartva mindent megtesznek  azért, hogy elérjük a fertőzés sebességének lassulását, ezáltal mentesítve az egészségügyi ellátórendszert a kezelhetetlen helyzettől, amivel emberéletek ezreit menthetjük meg.

Ahogyan a tavaszi első hullám idején, úgy most is hangsúlyoznunk kell:  ebben a helyzetben nincs és nem is lehet helye pártpolitikai  szempontoknak, csatározásoknak. Üdvözöljük a kormány eddigi 
intézkedéseit, amelyek egybevágnak korábbi javaslatainkkal: ingyenessé  vált a védekezésben részt vevők számára a közösségi közlekedés, ingyenes lett a parkolás, segítséget kapnak a vállalkozások a talpon maradás és a munkahelyek megőrzése érdekében, stb. Biztosak vagyunk 
abban, hogy a városvezetés is igyekszik mindent megtenni a szegediek  biztonságáért – ugyanakkor a védekezés eredményességéhez szeretnénk  ezúttal is hozzájárulni saját javaslatainkkal.

1. Kérjük az IKV Zrt. által kezelt társasházakban végzett takarítás  komolyan vételét: lépcsőházak, közös helyiségek, liftek, korlátok,  kapcsolók, nyílászárók – a szokásosnál – alaposabb, gyakori  fertőtlenítését.
2. Az önkormányzat igyekezzen minél több egészségügyi maszkot  beszerezni, s ezt ossza ki az idősek, szociálisan rászorulók részére, ezzel is nehezítve a vírus terjedését és védve a leginkább  kiszolgáltatott társadalmi csoportokat.
3. Azok a szegediek, akik önkormányzati lakásban élnek és a járvány  időszakában veszítették vagy veszítik el megélhetésüket, a  veszélyhelyzet végéig kapjanak felmentést lakbérfizetési  kötelezettségeik alól.
4. Azon vendéglátóhelyek és egyéb üzletek számára, amelyek  önkormányzati bérleményben működnek, s most bezárni kényszerültek, az önkormányzat a veszélyhelyzet idejére teljes egészében engedje el a bérleti díjat.
5. Az önkormányzat – más városok sikeres példáját követve – hozzon  létre saját segélyalapot, az erre érkező felajánlások a  koronavírus-járvány elleni helyi védekezést, illetve a járvány miatt nehéz helyzetbe került családok támogatását szolgálják. A pénz  felhasználásáról a szociális és a pénzügyi bizottság (bizottsági ülések hiányában a frakciókkal történt konzultációt követően a polgármester) döntsön.

Kérjük Szeged város polgármesterét, alpolgármestereit, tanácsnokait és  önkormányzati képviselőit, támogassák javaslatainkat. Folytatódjék  Szegeden az összefogás, győzzük le együtt a járványt!

Szeged továbbra is legyen a szolidaritás városa!

A szegedi közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciószövetsége”

Előző sztori

Tűz ütött ki egy szegedi lakás konyhájában

Következő sztori

Csökken a fertőzés növekedésének üteme

Legutóbbi hasonló cikkek