Közélet

Nem lesz adventi gyertyagyújtás a Dugonics téren

Nem lesz adventi gyertyagyújtás a Dugonics téren

2020. november 5., csütörtök
Nem lesz adventi gyertyagyújtás a Dugonics téren

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet miatt a Szegedi Karácsonyi Hetek szervezői úgy döntöttek, hogy advent négy vasárnapján nem lesz gyertyagyújtás a Dugonics téri adventi koszorún. A vásárt szeretnék megtartani, azt továbbra is szervezik.

A Szegedi Városkép és Piac Kft. megbízott ügyvezető igazgatója, Rácz Attila azt mondta, a veszélyhelyzet meghirdetése után még inkább szellősebben kell berendezni a pavilonokkal a Dugonics teret, még több hely kell az árusoknak. Az

adventi gyertyagyújtás pedig évről évre az az esemény, amikor nagyon sokan összegyűlnek viszonylag kis helyen, a szociális távolságtartást lehetetlen lenne betartani,

hiszen mindenki a lehető legközelebbről szereti figyelni ilyenkor a gyertya lángjának föllobbanását, ezért idén elmaradnak a közös vasárnapi gyertyagyújtások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.