Illegális bevándorlás

Megerősítették a Tisza csongrádi határszakaszának ellenőrzését

Megerősítették a Tisza csongrádi határszakaszának ellenőrzését

2020. november 24., kedd
Megerősítették a Tisza csongrádi határszakaszának ellenőrzését

A rendőrség megerősítette a Tisza csongrádi határszakaszának az ellenőrzését, mert az elmúlt héten megnőtt a vízen a határsértések száma. A migránsok a Tisza-folyón, árral szemben evezve próbálnak jogsértő módon bejutni Magyarország területére. Az előző héten 26, a 47. héten 19 olyan határsértőt fogtak el, akik a folyó szerb területéről indulva próbáltak meg túlterhelt gumicsónakokon magyar területre jutni, a Szeged közelében elfogott gyalogos migránsok is így juthattak be Magyarországra.

Az árvízvédelem biztonsági rendelkezéseit figyelembe véve a folyóparttól huszonöt méteres távolságban nem lehet kerítést kiépíteni, ezért közvetlenül a part mellett az árvízvédelmi töltés mentén is nagy volt a migrációs mozgás. Ráadásul itt a gát vonalát követve el sem tudnak tévedni a határsértők. Normális időjárási és látási viszonyok mellett nem próbálkoznának, mert ez nagyon feltűnő, nincs semmi, ami elrejtené őket, de a novemberi ködben hajnali 3-5 óra között még nem látszanak, a töltés vonalát azonban már ki tudják venni, így próbálnak meg eljutni Szegedig, s ott taxit bérelve – ha nem várja őket az embercsempész – eljutni az ország nyugati része felé. A szegedieknek nem kell aggódniuk, a rendőrök minden próbálkozót még a város határa előtt elfogtak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.