Megerősítették a Tisza csongrádi határszakaszának ellenőrzését

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A legtöbb migránst az elmúlt héten is a csongrádi és a kiskun magyar–szerb határszakaszon fogták el a rendőrök és a határvédelem megerősítésére kivezényelt honvédek. Az embercsempészek és az illegális határsértők alkalmazkodtak az időjárási viszonyokhoz, leginkább a kora hajnali időszakot választották a jogsértésre, amikor a ködpára miatt a határrendészek és a kamerák sem látnak semmit, csak a hőkamerákkal lehet észlelni őket. Emiatt a határrendészek még egy mélységi védelmi vonalat állítottak fel a határ mentén öt kilométeres körzetben. Több határsértő csoportnak sikerült a ködben Szeged külterületéig is eljutnia, mégis elfogták őket - írja összeállításában a Magyar Nemzet.

A rendőrség megerősítette a Tisza csongrádi határszakaszának az ellenőrzését, mert az elmúlt héten megnőtt a vízen a határsértések száma. A migránsok a Tisza-folyón, árral szemben evezve próbálnak jogsértő módon bejutni Magyarország területére. Az előző héten 26, a 47. héten 19 olyan határsértőt fogtak el, akik a folyó szerb területéről indulva próbáltak meg túlterhelt gumicsónakokon magyar területre jutni, a Szeged közelében elfogott gyalogos migránsok is így juthattak be Magyarországra.

Az árvízvédelem biztonsági rendelkezéseit figyelembe véve a folyóparttól huszonöt méteres távolságban nem lehet kerítést kiépíteni, ezért közvetlenül a part mellett az árvízvédelmi töltés mentén is nagy volt a migrációs mozgás. Ráadásul itt a gát vonalát követve el sem tudnak tévedni a határsértők. Normális időjárási és látási viszonyok mellett nem próbálkoznának, mert ez nagyon feltűnő, nincs semmi, ami elrejtené őket, de a novemberi ködben hajnali 3-5 óra között még nem látszanak, a töltés vonalát azonban már ki tudják venni, így próbálnak meg eljutni Szegedig, s ott taxit bérelve – ha nem várja őket az embercsempész – eljutni az ország nyugati része felé. A szegedieknek nem kell aggódniuk, a rendőrök minden próbálkozót még a város határa előtt elfogtak.

Előző sztori

Zenés fényjátékkal csábít a szökőkút a Móra-parkban

Következő sztori

75 migráns próbálkozott egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Legutóbbi hasonló cikkek