Megérkezett a Klauzál térre Szeged karácsonyfája

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Péntekre ünnepi díszbe öltözik a város.

A múlt héten írtuk meg, hogy a Dugonics téren megszokott helyén, a befedett szökőkút közepén áll már a villanyszarvas, és a városban egyre több helyen felszerelték az ünnepi díszkivilágítást – ez az, amit majd egy szerencsés Rádió 88 hallgató kapcsolhat fel pénteken sötétedés után.

Hétfőn délelőtt a város karácsonyfája is megérkezett a belvárosba

Nem kellett sokat “utaznia”, mivel egészen ma reggelig a Szent-Györgyi Albert utcában állt. Onnan egy daru segítségével kivágták, és szintén daru segítségével állították a Klauzál téren a talpába, ahol feldíszítik és pénteken az ünnepi köntösbe öltözött város egyik dísze lesz.

A járvány miatt maradnak el a programok

Bár sokáig próbálkoztak, hogy valamilyen formában idén is megtartsák Szegeden a Karácsonyi Ünnepi Heteket, végül a szervezők úgy döntöttek, hogy a koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg azt. Így idén nem lesz karácsonyi vásár, közös adventi gyertyagyújtás és az óriáskereket sem állítják fel a Széchenyi téren. A díszkivilágítást azonban felkapcsolják, és az így feldíszített város, ha a megszokottnál csendesebben is, de ünnepre hangol majd.

Előző sztori

Lehet, hogy visszaállítják a vásárlási idősávot?

Következő sztori

Újra bevezették az idősek vásárlási idősávját

Legutóbbi hasonló cikkek