Közélet

Megérkezett a Klauzál térre Szeged karácsonyfája

Megérkezett a Klauzál térre Szeged karácsonyfája

2020. november 23., hétfő
Megérkezett a Klauzál térre Szeged karácsonyfája

A múlt héten írtuk meg, hogy a Dugonics téren megszokott helyén, a befedett szökőkút közepén áll már a villanyszarvas, és a városban egyre több helyen felszerelték az ünnepi díszkivilágítást - ez az, amit majd egy szerencsés Rádió 88 hallgató kapcsolhat fel pénteken sötétedés után.

Hétfőn délelőtt a város karácsonyfája is megérkezett a belvárosba

Nem kellett sokat "utaznia", mivel egészen ma reggelig a Szent-Györgyi Albert utcában állt. Onnan egy daru segítségével kivágták, és szintén daru segítségével állították a Klauzál téren a talpába, ahol feldíszítik és pénteken az ünnepi köntösbe öltözött város egyik dísze lesz.

A járvány miatt maradnak el a programok

Bár sokáig próbálkoztak, hogy valamilyen formában idén is megtartsák Szegeden a Karácsonyi Ünnepi Heteket, végül a szervezők úgy döntöttek, hogy a koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg azt. Így idén nem lesz karácsonyi vásár, közös adventi gyertyagyújtás és az óriáskereket sem állítják fel a Széchenyi téren. A díszkivilágítást azonban felkapcsolják, és az így feldíszített város, ha a megszokottnál csendesebben is, de ünnepre hangol majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.