Megemelné a szegedi parkolási díjakat a momentumos Nagy Sándor

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két ütemben emelné a szegedi parkolási díjakat a városfejlesztési alpolgármester: 2021-ben 7 százalékkal, majd 2022-ben további 4 százalékkal fizettetne többet a szegediekkel a parkolásért.

A momentumos politikus hétfőn beadott előterjesztésében azzal indokolja az emelés szükségességét, hogy jövőre 800 millió forintos bevételkiesést okoz a városnak a csökkenő utasszám a közösségi közlekedésben, amihez hozzáadódik a kormány 328 milliós elvonása is. Úgy véli, azért aktuális az emelés, mert a zöld zónában 2013 óta nem változtak az árak.

Nagy Sándor továbbá évi 12 ezer forintban rögzítené a kedvezményes lakossági, óvodai és iskolai, valamint a gyermek-, házi- és fogorvosok által váltható éves bérlet árát.

Emellett csökkentené a karácsonyi időszak ingyenes parkolásának napszámát a jelenlegi nyolcról háromra. Pillanatnyilag december 24-től 31-ig ingyenes a parkolás Szegeden minden évben, ez ezentúl kizárólag a három karácsonyi napra vonatkozna.

Előző sztori

Rekordbírságot szabtak ki a parlamentben krumplival hadonászó Jakab Péterre

Következő sztori

Sok a fertőzött pedagógus Vásárhelyen