Sport

Magabiztos játékkal nyert a Szeged-Csanád GA

Magabiztos játékkal nyert a Szeged-Csanád GA

2020. november 22., vasárnap
Magabiztos játékkal nyert a Szeged-Csanád GA

Két hete játszotta utolsó bajnokiját a Szeged-Csanád GA a labdarúgó NB II.-ben, akkor a koronavírus-fertőzés és eltiltások miatt rendkívül tartalékosan léptek pályára a Dorog ellen - meglepően jó játékkal, sokáig vezetve 1-1-es döntetlent játszottak.

A rövid leállás most nem jött rosszkor, többen is visszatérhettek a kezdőcsapatba a Nyíregyháza ellen. A nyírségiekénél viszont ezen a meccsen nem lehetett ott több kulcsember, mivel pozitív COVID-tesztet produkáltak.

A találkozó elején egyértelműen a Szeged akarata érvényesült, de a fölényüket sem gólra váltani, sem tartani nem tudták. A félidő javarészt kiegyenlített játékot hozott, de a hazaiknak volt több helyzetük.

A szünetben a támadósorban kettőt cserélt a Szeged és ez változást hozott a játékban is, átvették az irányítást, az 58. percben egy szöglet után Germán Tamás fejelte vissza a labdát, és Grumic Miroslav pedig közelről a kapuba fejelt. (0-1)

A gól után is a szegediek játszottak fölényben és a hajrá elején egy újabb találattal eldöntötték a meccset. Dobos Áron jobbról érkező beadása után Germán Tamás középen, kapásból kilőtte a hosszú alsó sarkot. (0-2)

A szegediek győzelmükkel feljöttek a tabella 11. helyére, legközelebb szerdán 18 órától a Győri ETO ellen játszanak a Szent Gellért Fórumban zárt kapuk mögött.

Gálhidi György:– Az első félidőben jól játszottunk, akkor gólokat szerezhettünk volna. Minden játékosom dicséretet érdemel, de ezúttal ennyire futotta az erőnkből. Fáj, hogy szögletből kaptuk az első gólt, miközben felhívtuk rá a figyelmet, hogy Germán Tamás fejjátékára épülnek a szegedi figurák. Ő és Miroszlav Grumics döntötte el a meccset. Ennyi embert nem tudtunk pótolni, míg a Szeged cseréi minőségi változást hoztak a játékba.
Dobos Barna:– Az első félidő kiegyenlített küzdelme során megúsztunk egy nyíregyházi ziccert. Szünet után jó teljesítményt nyújtottunk, fölé nőttünk az ellenfelünknek, helyzeteket dolgoztunk ki, és azokból kettőt értékesíteni tudtunk. Így aztán megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Labdarúgó NB II., 17. forduló
Nyíregyháza–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-2 (0-0)
Nyíregyháza, zárt kapuk mögött, vezette:Farkas T. (Kovács G., Bede)

Nyíregyháza:Fejér – Svedyuk, Végső, Papucsek, Jánvári, Györgyi – Magyar, Vasilijevic, Kártik, Hamed - Kovácsréti vezetődező: Gálhidi György
Szeged:Varga B. – Ódor, Moga, Deák, Mohl – Germán, Oláh, Simon Á. – Lestyán, Dobos, Gajdos vezetőedző: Dobos Barna

Cserék:Gajdos helyett Gréczi, Lestyán helyett Grumic (mindkettő a szünetben), Kártik helyett Sztankó (68. percben), Magyar helyett Tóth (80. percben), Dobos helyett Rózsahegyi (88. percben),

Gólszerzők:Grumic (57. percben), Germán (79. percben)
Sárga lapok:Gajdos (21. perc),Vasiljevic (55. percben),Papucsek (75. percben), Germán (75. percben), Grumic (87. percben), Gréczi (90. percben),

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.