Közélet

Létszámbővítést tervez a Lufthansa Szegeden

Létszámbővítést tervez a Lufthansa Szegeden

2020. november 24., kedd
Létszámbővítést tervez a Lufthansa Szegeden

Java- és JavaScript-fejlesztők, tesztelők és adatmérnökök felvételét tervezi az idén megnyílt irodájába a Lufthansa Systems Hungária, hogy a jelenlegi 17-ről legalább 30 főre duzzassza szegedi egységének létszámát.

„Maximálisan elégedettek vagyunk a többféle kompetenciával rendelkező itteni kollégák eddigi teljesítményével, akik fél év alatt számos termék fejlesztésébe kapcsolódtak be, amelyek több megrendelőt, köztük nagy légitársaságokat is érintenek”– mondta Fritz Zsombor site manager.

A szakember további pozitívumként említette, hogy a járványhelyzet miatt sem kellett változtatniuk eredeti növekedési terveiken. Ennek megfelelően a napokban hosszabbították meg további három évvel az egykori tiszti klub épületének első szintjén kialakított iroda bérleti szerződését.

A légiközlekedési informatika egyik globális piacvezetőjének 25 éves magyar leányvállalata a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) és helyi partnereivel 2019-ben elindított együttműködést is folytatja. Az alkalmazott és ipari kutatási kooperáció eredményeit termékfejlesztéshez és már létező megoldások tökéletesítéséhez is felhasználják, miközben az egyetemen diplomát szerző fiatal szakemberek utánpótlást jelenthetnek a vállalatnak.

Ugyancsak ennek az együttműködésnek köszönhetően támogatta a Lufthansa Systems Hungária az SZTE által novemberben szervezett Szegedi Innovatív Informatikai Versenyt is, zsűrizésben és díjazásban egyaránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.