Létszámbővítést tervez a Lufthansa Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
További létszámbővítést tervez szegedi egységében a Lufthansa Systems Hungária, amely három évvel hosszabbította meg a megyeszékhelyen tavasszal átadott irodájának bérleti szerződését.

Java- és JavaScript-fejlesztők, tesztelők és adatmérnökök felvételét tervezi az idén megnyílt irodájába a Lufthansa Systems Hungária, hogy a jelenlegi 17-ről legalább 30 főre duzzassza szegedi egységének létszámát. 

„Maximálisan elégedettek vagyunk a többféle kompetenciával rendelkező itteni kollégák eddigi teljesítményével, akik fél év alatt számos termék fejlesztésébe kapcsolódtak be, amelyek több megrendelőt, köztük nagy légitársaságokat is érintenek” – mondta Fritz Zsombor site manager.

A szakember további pozitívumként említette, hogy a járványhelyzet miatt sem kellett változtatniuk eredeti növekedési terveiken. Ennek megfelelően a napokban hosszabbították meg további három évvel az egykori tiszti klub épületének első szintjén kialakított iroda bérleti szerződését.

A légiközlekedési informatika egyik globális piacvezetőjének 25 éves magyar leányvállalata a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) és helyi partnereivel 2019-ben elindított együttműködést is folytatja. Az alkalmazott és ipari kutatási kooperáció eredményeit termékfejlesztéshez és már létező megoldások tökéletesítéséhez is felhasználják, miközben az egyetemen diplomát szerző fiatal szakemberek utánpótlást jelenthetnek a vállalatnak.

Ugyancsak ennek az együttműködésnek köszönhetően támogatta a Lufthansa Systems Hungária az SZTE által novemberben szervezett Szegedi Innovatív Informatikai Versenyt is, zsűrizésben és díjazásban egyaránt.

Előző sztori

Szerb embercsempészt tartóztattak le Szegeden

Következő sztori

Ismertetni kell az emberekkel, hogyan hatnak a védőoltások

Legutóbbi hasonló cikkek