Közös miniszterelnök-jelöltet indít a szivárványkoalíció

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A "demokrata ellenzéki szövetség" legkésőbb 2021. október 23-án, az előválasztások lebonyolítása után megnevezi közös miniszterelnök-jelöltjét és a 106 közös egyéni képviselőjelöltjét - olvasható a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményében, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.

Mint írták: a 2022-es kormány- és korszakváltás érdekében újabb döntéseket hoztak a “demokrata ellenzéki szövetség” (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) pártelnökei a november 15-én tartott harmadik találkozójukon.

Az ellenzéki pártelnökök rögzítették, hogy elutasítják a “Fidesz-rezsim által kezdeményezett választási szabálymódosításokat, és az alaptörvény-módosításba bújtatott közpénzlopást”.

Kinyilvánították: bármit fogad is el az “önkényuralmi rendszer” parlamenti többsége, a megváltoztatott választási szabályokhoz alkalmazkodva győzelemre készülnek, és “az alaptörvény-módosítás mögé bújtatva ellopott közpénzt visszaszerzik”.

A közös közlemény szerint a pártelnökök értékelték a koronavírus-járvány elleni védekezés helyzetét is. A Fidesz-kormány láthatóan nem készült fel a járvány második hullámára, nem készítette fel az egészségügyi rendszert, elkésett és szűkmarkú intézkedésekkel próbálja kezelni a járvány társadalmi és gazdasági következményeit – összegeztek.

A “Fidesz-rezsim” a koronavírus-járvány második hulláma idején kizárólag a magyar emberek védelmével, az egészségügy és a gazdaság megsegítésével foglalkozzon, ne hatalomtechnikai kérdésekkel – írták.

Kormány- és korszakváltásra készülnek 2022-ben – erősítették meg -, a készülő közös programban pedig meghatározzák azokat az alapértékeket, amelyek iránytűként szolgálnak “a demokrata pártok” együttműködéséhez és későbbi közös cselekvéséhez. Az egyeztetési folyamatba szakmai és civil szervezeteket, valamint szakszervezeteket is bevonnak – fűzték hozzá.

Az előválasztások lebonyolításába is bevonják a civil szervezeteket, valamint civil jelöltek indulását is lehetővé teszik, ha elfogadják a szövetség által képviselt alapértékeket – olvasható a közleményben.

(MTI)

Előző sztori

A BL helyett bajnokikat játszik a MOL-Pick Szeged

Következő sztori

Hidegfront érkezik, némi napsütésben is reménykedhetünk