Kifosztottak egy idős asszonyt Szegeden, bár a tettes visszaadta értékeit

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a helybeli férfi ellen, aki tavaly kifosztott egy idős nőt, illetve több mobiltelefont is eltulajdonított Szegeden - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi 2019. augusztus 13-án délután gépjárművével közlekedett az egyik forgalmas szegedi sugárút közelében. Felfigyelt egy idős, bottal is csak nehezen sétáló hölgyre, és elhatározta, hogy felajánlja neki, hogy egy kis pénzért elfuvarozza. A sértett elfogadta az ajánlatot, beült a vádlott kocsijába, aki elvitte őt a megadott címre. A sértett itt kiszállt, és 500 Ft-ot akart adni a férfinak a fuvarért, ő azonban ezt kevesellte. Bele akart nyúlni a sértett tákájába, majd mikor az idős nő ezt nem hagyta, kirántotta a kezéből és a járműbe visszaülve elhajtott.

A koránál és egészségi állapotánál fogva a bűncselekmény elhárítására, illetve a védekezésre képtelen sértett táskájában 90 000 Ft készpénz, egy 17 000 Ft értékű mobiltelefon, valamint bankkártya és igazolványok voltak.

A vádlott által okozott kár ugyanakkor teljes egészében megtérült, mivel a férfi az elkövetés után 10 perccel a helyszínre visszahajtott és a sértettnek visszaadta az eltulajdonított értéktárgyakat.

Vádiratában az ügyészség a vádlott terhére rója továbbá azt is, hogy 2019 szeptemberében egy szegedi étterem pultjáról két mobiltelefont is eltulajdonított, mintegy 40 000 Ft értékben

A különös, többszörös visszaeső vádlottat a járási ügyészség kifosztás bűntettével, közokirattal visszaélés vétségével, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével valamint lopás vétségével vádolja.

A vádemeléskor más ügyben letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Stanley-kupa-győztes szakember tartott továbbképzést a szegedi hokiedzőknek

Következő sztori

Szegeden is életet mentett a szén-monoxid-érzékelő