Sport

Karanténban a Salzburg, Szoboszlai lemaradhat az Eb-pótselejtezőről

Karanténban a Salzburg, Szoboszlai lemaradhat az Eb-pótselejtezőről

2020. november 9., hétfő
Karanténban a Salzburg, Szoboszlai lemaradhat az Eb-pótselejtezőről

A salzburgi klub hivatalos honlapján jelezte, hogy hat futballista fertőzött, a csapat karanténba került, és egyelőre egyetlen játékos sem utazhat el a válogatottba.

A honlap beszámolója szerint a Rapid Wien elleni vasárnapi rangadót megelőzően, a pénteken elvégzett tesztek mindegyike negatív lett, azonban az 1-1-re végződött összecsapás után levett minták közül már fél tucat pozitív eredményt hozott. Az érintett futballistákat nem nevezték meg, tüneteik nincsenek. Azok a játékosok, akiknek negatív lett a tesztje, csak az otthonuk, az edzőközpont és a mérkőzések helyszínei között mozoghatnak.

A csapat tagjain hétfőn újabb teszteket végeznek el, és ha a járványügyi hatóság a negatív eredményt követően hozzájárul, változhat a helyzet az együttesnél.

A 20 esztendős Szoboszlainak, a válogatott kulcsjátékosának szintén karantén miatt kellett kihagynia a magyar együttes októberi mérkőzéseit, köztük a Bulgária otthonában rendezett Eb-selejtezőt, amelyet Marco Rossi együttese 3-1-re megnyert.

Vasárnap derült ki, hogy Kleinheisler László nem csatlakozik a kerethez, mert az NK Osijek középpályásának karanténba kellett vonulnia.

A magyar csapat csütörtökön fogadja Izlandot az Eb-részvételért, majd a Nemzetek Ligájában Szerbia és Törökország ellen játszik a Puskás Arénában három, illetve hat nappal később.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.