Előre megtervezett, kegyetlen terrortámadás-sorozat zajlik Európában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Előre megtervezett, kegyetlen terrortámadás-sorozat zajlik Franciaországban és Bécsben is - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azt mondta, a bécsi merénylet gyors lefolyása, valamint a nem tisztázott részletek miatt rendkívül fontos volt, hogy a magyar rendvédelmi szervek, illetve a titkosszolgálatok gyors intézkedéseket tegyenek.

Számítani lehetett ugyanis arra, hogy fegyveresek menekülnek Magyarország felé, és arra is, hogy az osztrák hatóságok segítséget kérnek magyar kollégáiktól – tette hozzá.

Ezért a magyar rendvédelmi szervek – főként a Terrorelhárítási Központ (TEK) – biztonsági intézkedéseket tettek az Ausztriába vezető határátkelőhelyeken – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva elmondta, indokolt európai terrorhullámról beszélni, amelyben nemcsak magányos elkövetők, hanem a “mögöttük álló irányító, tervező-szervező személyek” is közreműködtek.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ismertette: az elmúlt hétvégén mintegy ötszáz migráns akart átjutni a magyar határon, köztük olyanok is, akik a Tiszán csónakkal próbálkoztak.

(MTI)

Előző sztori

79 migráns próbálkozott hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Legendás zsidó személyekről nyílt szabadtéri tárlat Szegeden