Illegális bevándorlás

Előre megtervezett, kegyetlen terrortámadás-sorozat zajlik Európában

Előre megtervezett, kegyetlen terrortámadás-sorozat zajlik Európában

2020. november 4., szerda
Előre megtervezett, kegyetlen terrortámadás-sorozat zajlik Európában

Bakondi György azt mondta, a bécsi merénylet gyors lefolyása, valamint a nem tisztázott részletek miatt rendkívül fontos volt, hogy a magyar rendvédelmi szervek, illetve a titkosszolgálatok gyors intézkedéseket tegyenek.

Számítani lehetett ugyanis arra, hogy fegyveresek menekülnek Magyarország felé, és arra is, hogy az osztrák hatóságok segítséget kérnek magyar kollégáiktól - tette hozzá.

Ezért a magyar rendvédelmi szervek - főként a Terrorelhárítási Központ (TEK) - biztonsági intézkedéseket tettek az Ausztriába vezető határátkelőhelyeken - tette hozzá.

Kérdésre válaszolva elmondta, indokolt európai terrorhullámról beszélni, amelyben nemcsak magányos elkövetők, hanem a "mögöttük álló irányító, tervező-szervező személyek" is közreműködtek.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ismertette: az elmúlt hétvégén mintegy ötszáz migráns akart átjutni a magyar határon, köztük olyanok is, akik a Tiszán csónakkal próbálkoztak.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.