Közélet

Elhunyt Balázs Fecó

Elhunyt Balázs Fecó

2020. november 27., péntek
Elhunyt Balázs Fecó

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zenészt 69 éves korában érte a halál. Balázs Fecót több mint tíz napig tartották mesterséges kómában, miután elkapta a koronavírust.

Balázs Fecó 1967-ben a Neoton együttes tagjaként kezdte el zenei karrierjét. Az igazi siker 1978-ban kezdődött, amikor megalapította a Korál együttest. Felléptek Bulgáriában, Szovjetunióban és Jugoszláviában. Az 1981-es táncdalfesztiválon a Homok a szélben című dalukkal óriási sikert arattak. 1986-ban a Korál feloszlott, innentől Fecó szólókarrierbe kezdett, az éves során 10 albumot adott ki. 1997-ben 12 év után újra összeállt a Korál együttes, és egy koncertet adtak a Kisstadionban, amely elnyerte az év koncertje címet. Liszt Ferenc-díjat kapott 1998-ban, emellett megannyi díjjal - Fonogram-díj (2008), Artisjus Életmű-díj (2010) - ismerték el munkásságát: .

Nyugodjon békében.

https://www.youtube.com/watch?v=iSBW4T_LpXw

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.