Egyértelmű a cél, csoportelső akar lenni a válogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2019. március 24. A magyar válogatott játékosai a Magyarország - Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõmérkõzés végén a Groupama Arénában 2019. március 24-én. A magyar válogatott 2-1-re gyõzött. MTI/Czagány Balázs

A játékosok meg akarják koronázni az évüket.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint most már a csoportelsőség a célja a magyar labdarúgó-válogatottnak, amely szerdán 20.45-től a török csapatot fogadja a Nemzetek Ligája B divíziójának utolsó, hatodik fordulójában.

– Mindenképpen elégedett leszek a 2020-as esztendővel, de hogy mennyire, az a szerdai mérkőzéstől függ. Noha nem csak a saját kezünkben van a sorsunk, nyerni akarunk, mert most már kimondott cél a csoportgyőzelem, mivel a következő kiírásban szeretnénk a legjobbakat felvonultató A divízióban szerepelni. Nem veszíthetünk, szeretnénk megkoronázni ezt az évet – fogalmazott keddi online sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető, aki koronavírusos megbetegedése miatt nem ülhet majd le a kispadra.

A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország-Izland labdarúgó-Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a Puskás Arénában

Az 56 éves tréner kifejtette, csapata a lehető legjobb lélektani állapotban várja a találkozót. Hozzátette, habár Szoboszlai Dominik távozása miatt immár öt alapemberére nem számíthat, maximálisan bízik valamennyi játékosában, így a szerbek ellen debütáló Kecskés Ákosban is, és egyszeri hibának tekinti a megingását, amelyből gólt kaptak a szerbektől.

– Nagyon erős a törökök kerete, tele van olyan futballistákkal, akik a legjobb bajnokságokban szerepelnek. Nekünk csapatjátékkal kell ellensúlyozni az egyéniségeket – mondta Rossi, aki annak örülne, ha sikerülne mindkét félidőben ugyanolyan jól teljesíteni, de megjegyezte, nem biztos, hogy ez lehetséges, mert a fizikai fáradtság biztosan érezhető lesz a játékosain. – Jobb erőbeosztásra lesz szükség, hogy a második félidőre is maradjon erő. Szerbia ellen a második félidőre elhasználtuk minden energiánkat, ezért veszítettünk a lendületből vasárnap.

A képhez tartozó alt jellemző üres; Download-2-1024x683.jpg a fájlnév
Sigér Dávid és a szerb Luka Jovic csatája a Puskás Arénában.

Rossi elárulta, sok ajánlat érkezett az elmúlt időszakban, voltak köztük érdekesek is, de mindet visszautasította. Jelenleg csakis a törökök elleni összecsapásra koncentrál, utána viszont rajta nem múlna a tárgyalás a szövetséggel, amennyiben az szeretné meghosszabbítani a jövő év végéig, azaz a világbajnoki selejtezők lezárultáig szóló szerződését. A sikerek kapcsán a magyar szurkolók ismeretlenül küldött üzenetei érintették meg legjobban, illetve az tölti el leginkább büszkeséggel, hogy a magyar válogatottat tapasztalata szerint jobban tisztelik, mint egy évvel ezelőtt. Külön megemlítette walesi kollégája, Ryan Giggs tavalyi, kissé degradáló nyilatkozatát.

– Édes teher ez a sok meccs még akkor is, ha olyankor fáradtabbnak érzi magát az ember. Ennyi sikeres mérkőzés után egy pozitív spirálba kerültünk” – mondta Sigér Dávid, aki szerint a Puskás Aréna is hozzájárult a sikerekhez. – Olyan nemzetközi szintű létesítmény, amelyet a külföldi klubtársaim is dicsérnek.

A magyar válogatott szerdán 20.45-től találkozik a törökökkel a Puskás Arénában. Amennyiben több pontot szerez, mint az orosz gárda Szerbiában, akkor csoportjában megszerzi első helyet, amely akár vb-pótselejtezőt is érhet, egyúttal feljut az élvonalba.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata:
Dibusz – Botka, Lang, Szalai A. – Nego, Nagy, Sigér, Hangya – Kalmár – Nikolics, Könyves

Íme a sajtótájékoztató:

Előző sztori

Százötven éve adták át a Szeged–Hódmezővásárhely-vasútvonalat

Következő sztori

Visszatér a ködös, bánatos idő