Közlekedés

Egyelőre marad az első ajtós felszállás Szegeden

Egyelőre marad az első ajtós felszállás Szegeden

2020. november 25., szerda
Egyelőre marad az első ajtós felszállás Szegeden

Tavasszal, a koronavírus első hullámának idején a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) felfüggesztette az első ajtós felszállást és a járművezetőtől történő jegyvásárlást. Lapunk kérdésére a cégnél elmondták, hogy a második hullám kezdete óta megvizsgálták, hogy visszahozzák-e az ideiglenes intézkedést, végül arra jutottak, hogy jelenleg nem szükséges meglépni azt.

Megkérdeztük azt is, hogy a bevezetett intézkedések milyen hatással vannak az utasszámra. Mint írják, a középiskolák, felsőoktatási intézmények digitális oktatásra történő átállása, a kijárási
korlátozások és az ingyenes parkolás bevezetése jelentősen befolyásolta a szegedi közösségi közlekedés utasszámait.

Az SZKT folyamatosan figyeli az utasszámot, egyeztet a város nagyobb munkáltatóival és erről folyamatosan tájékoztatja a város vezetőit. Ennek volt az eredménye az a döntés is, hogy múlt hét szerdától napközben a nyári menetrenden alapuló pandémiás menetrendet léptették életbe, és este, a kijárási tilalom idején ritkították a járatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.