Illegális bevándorlás

Eddig 34 ezer határsértőt fogtak el idén hazánkban

Eddig 34 ezer határsértőt fogtak el idén hazánkban

2020. november 18., szerda
Eddig 34 ezer határsértőt fogtak el idén hazánkban

Bakondi György hozzátette, a határsértők mellett a hatóságok 365 embercsempész ellen indítottak büntetőeljárást, és ez meghaladja az utóbbi három év összesített adatait.

"Ez azt jelzi, hogy ez az üzletág továbbra is fellendülőben van, a szervezett bűnözés ezt uralja, és gyakran külföldi embercsempészekről van szó" - fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy az embercsempészek általában az osztrák vagy a szlovák határra viszik a migránsokat.

Hangsúlyozta, a bejutni szándékozók tömege nem csökkent, és főként a Görögországon, illetve Szerbián át érkező migránsok próbálkoznak.

"Az illegális migráció 2015 óta nyomasztja az európai embereket és okoz súlyos közörvényes és terrorista jellegű cselekményeket, veszélyezteti a közegészségügyet" - mondta a főtanácsadó.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, mind a három nagy migrációs útvonalon nőtt az illegális bevándorlók száma: jelentős az aktivitás a balkáni mellett a spanyol és az olasz útvonalon is.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.