Eddig 34 ezer határsértőt fogtak el idén hazánkban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Idén eddig mintegy 34 ezer határsértőt fogtak el, vagyis több mint kétszer annyit, mint tavaly - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György hozzátette, a határsértők mellett a hatóságok 365 embercsempész ellen indítottak büntetőeljárást, és ez meghaladja az utóbbi három év összesített adatait.

“Ez azt jelzi, hogy ez az üzletág továbbra is fellendülőben van, a szervezett bűnözés ezt uralja, és gyakran külföldi embercsempészekről van szó” – fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy az embercsempészek általában az osztrák vagy a szlovák határra viszik a migránsokat.

Hangsúlyozta, a bejutni szándékozók tömege nem csökkent, és főként a Görögországon, illetve Szerbián át érkező migránsok próbálkoznak.

“Az illegális migráció 2015 óta nyomasztja az európai embereket és okoz súlyos közörvényes és terrorista jellegű cselekményeket, veszélyezteti a közegészségügyet” – mondta a főtanácsadó.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, mind a három nagy migrációs útvonalon nőtt az illegális bevándorlók száma: jelentős az aktivitás a balkáni mellett a spanyol és az olasz útvonalon is.

(MTI)

Előző sztori

Agresszív és alkoholista nyugdíjas verte és fenyegette volt feleségét Szegeden

Következő sztori

181 új fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban

Legutóbbi hasonló cikkek