Drogterjesztő bűnbandát kapcsoltak le Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Videó!
Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás három szegedi férfi ellen, akik az elmúlt évben kiterjedt fogyasztói kört építettek ki a városban, amelyben főleg amfetamint tartalmazó kábítószereket értékesítettek - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a Mélységi és Közterületi Támogató Alosztály segítségével egyszerre tartottak kutatást több szegedi, egy békéscsabai és egy mezőberényi ingatlanban november 26-án.

A megalapozott gyanú szerint a 40, 41 és 50 éves férfiak társaikkal együtt 2019 végétől egészen elfogásuk napjáig kiterjedt fogyasztói kört hoztak létre a dél-alföldi városban, és részükre elsősorban amfetamint tartalmazó kábítószereket értesítettek.

A kábítószert maguk is vásárolták, majd kiadagolták, csomagolták, tárolták és továbbértékesítették fogyasztóiknak, legutoljára november 26-án. Ekkor csaptak le a rendőrök a három férfire és az egyik futárra.

A férfiak lakásán tartott kutatások során a rendőrök több kilogramm kábítószert – marihuánát, amfetamint -, a kábítószer adagolásához, méréséhez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le. Emellett a vagyonvisszaszerzés érdekében a gyanúsítottaktól több személygépjárművet, karórát és készpénzt is lefoglaltak több millió forint értékben.

A nyomozók mind a négy férfit elfogták és előállították, majd őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

Előző sztori

Már 100 évesnél idősebb beteg is felgyógyult hazánkban

Következő sztori

Két autó csattant egymásnak Szentesen

Legutóbbi hasonló cikkek