/

Az SZTE COVID-ellátását segítik az ideiglenesen elköltöztetett klinikák

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetem már a tavaszi koronavírus-járvány elleni átgondolt és sikeres védekezés idején kidolgozta a várhatóan nagyobb betegbeáramlással számoló második járványhullám kezelését biztosító stratégiát, elindította az ehhez szükséges fejlesztéseket.

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ (SZAKK) a régió legmagasabb progresszivitási szintű egészségügyi ellátó intézmény-komplexumaként már eddig is hatalmas erőfeszítéseket tett a koronavírus fertőzött betegek ellátása érdekében, és folyamatosan növekedő COVID-fertőzött betegszám arányaihoz igazodva növeli, illetőleg alakítja kapacitásait.

– Ennek érdekében több klinikai egységben jelentős átszervezés történt és történik jelenleg is. Fontos szempont, hogy minden beteg megkapja a megfelelő egészségügyi ellátást – fogalmazott Prof. dr. Lengyel Csaba, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, az egyetem Coronavírus Ügyi Operatív Bizottság elnöke.

Elmondta, hogy mindezek részeként a régi I. sz. Belgyógyászati Klinika Korányi fasori épületében egy nagy kapacitású COVID-ellátó centrumot alakítottak ki, a tavaszi járványhelyzet idején pedig a Kálvária sugárúton kialakított Járványügyi Ellátó Központot is tovább fejlesztették.

A járványügyi ellátás biztonsága, a betegutak tisztasága érdekében egyes klinikai egységek ideiglenesen új helyre költöztek, a részletekről a mellékelt térkép és szöveges ismertetés ad pontos eligazítást.

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

Újabb részletek derültek ki az otthonfelújítási programról

Következő sztori

Zajlik a vízelvezető-rendszer bővítése Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek