Az Alkotmánybíróságon bukhat el Márki-Zay terve

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Elképzelhető, hogy nem lesz hosszú életű a Márki-Zay Péter által kivetett földadó Hódmezővásárhelyen - írja a Promenád.hu.

Nagy István agrárminiszter szerint ugyanis eddig akárhány településen próbálta az önkormányzat megadóztatni a termőföldeket, az ezzel kapcsolatos rendeletek nem állták meg a helyüket az Alkotmánybíróság előtt.

– Nem Hódmezővásárhely az első település, amely az elmúlt években a területén található termőföld megadóztatására tett kísérletet. A termőföldadó bevezetése ugyanakkor eddig minden esetben elbukott az Alkotmánybíróságon, mivel ellentétes volt vagy az alaptörvényben, vagy az önkormányzati törvényben foglaltakkal – emelte ki a Magyar Nemzet kérdésére Nagy István, miután Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere újabb, a lakosságot sújtó adók, így a földadó kivetéséről tárgyalt a közgyűlés tagjaival.

A baloldali összefogás egyik kulcsfigurájaként emlegetett Márki-Zay a járvány gazdasági hatásaival, illetve a központi adóváltozásokkal indokolta a lakosság megszorításával járó terveket. A földadót a bérbe adott területek után kellene megfizetni, két hektár felett. Mértéke hektáronként három-, illetve hatezer forint lenne. A lépés a városhoz tartozó 42 ezer hektár negyven százalékát érintené.

Előző sztori

Gyűjtést indított a Katolikus Ház az egészségügyi dolgozók számára

Következő sztori

48 határsértőt kaptak el egy nap alatt Csongrád-Csanádban