/

A vöröskereszttől kapott adományt az SZTE sürgősségi osztálya

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Csaknem 2,5 millió forint értékben adott át kórháztechnikai eszközöket a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztályának. Ezekkel az eszközökkel javarészt a koronavírus betegek ellátását segítik majd az intézményben.

Már nyár elején, készülve a koronavírus második hullámára határozták el, hogy a rendelkezésükre álló támogatásokból segíteni fogják a szegedi sürgősségi osztályt, hiszen egy súlyosbodó járványhelyzetben az SBO és az ott szolgálatot vállaló szakemberek a védekezés és a gyógyítás első vonalában lesznek.

Nyár közepén egyeztettek az SBO vezetőivel arról, milyen eszközökre lenne szükség, és el is indították ezután a beszerzési eljárást. Ennek eredményes lezárultával most adhattak át:

  • egy betegágykísérő trolit,
  • egy speciális gerinchordágyat,
  • lélegeztetést segítő videólaringoszkópot többféle lapoccal,
  • légúti adaptereket,
  • ampullatartókat.

A kórháztechnikai eszközöket Sasvári Krisztina megyei igazgató adta át Dr. Schneider Erzsébet főorvos asszonynak. A beszerzéseket a Magyar Vöröskereszt a tavasszal meghirdetett adománygyűjtő kampányában összegyűlt támogatásból finanszírozta.

Előző sztori

A szigor hozzájárul a járvány lassulásához, de a végső megoldás a vakcina

Következő sztori

Kiosztották a Dél-alföldi Innovációs Díjat