Közélet

A Karolina iskolát fertőtlenítették a szentesi katonák

A Karolina iskolát fertőtlenítették a szentesi katonák

2020. november 7., szombat
A Karolina iskolát fertőtlenítették a szentesi katonák

Az őszi szünetben már két szegedi tanintézményben végeztek fertőtlenítési feladatotokat a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái. A szünetnek ugyan vége, de a munka folytatódik, ezen a hétvégén Alsóvároson a Karolina Iskolában dolgoztak tovább.

- Közel 7000 négyzetméteren kellett fertőtlenítési munkát végeznünk. Ebben négy raj, összesen 12 katona vett részt. A munkát reggel 8 órakor az épület átvátelével kezdtük, ilyenkor végigjárjuk az összes helységet, ellenőrizzük, hogy nem maradt valaki bent az épületben, vagy nincs olyan tárgy, amire a fertőtlenítés veszélyes lehet. Ezután a katonáink többrétegű védőruhát, és maszkot vesznek fel, előkészítik a permetezőkbe az alkoholos fertőtlenítőt és megkezdik a munkát. Az épület legmagasabb pontja felől haladunk kifelé, majd amikor végeztünk várunk félórát és szelőztetünk, valamint az iskola vezetőivel ismét végigjárjuk az épületet és visszaadjuk azt- részletezte a 8-10 órás munkafolyamatot lapunk kérdésére Janó László törzsörmester.

Hozzétette, hogy a munka fárasztó, védőruhában kell végigjárniuk nagy területet és többször emeleteket kell lépcsőzniük, de a katonák erre kaptak kiképzést, éppen ezért bírják a feladatot.

Sándor Judit képgalériája a Karolina Iskolából:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.