Közélet

A Habsburgokról nyílt kiállítás Makón

A Habsburgokról nyílt kiállítás Makón

2020. november 5., csütörtök
A Habsburgokról nyílt kiállítás Makón

A politikus a beszédében kihangsúlyozta: a néhai főhercegnek az európai egységgel kapcsolatos gondolataival a magyar kormány is azonosulni tud, hiszen Habsburg Ottó a kontinens összefogását úgy képzelte el, hogy közben a nemzetek megőrzik önazonosságukat, kultúrájukat, nyelvüket. Az államtitkár kiemelte: Európa békéjét csak az egység biztosíthatja.

Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntőjében kifejtette: Habsburg Ottó három évtizede, pontosabban 1991 őszén lett Makó díszpolgára és ezt a címet személyesen vette át. Most egy újabb Habsburg, vagyis Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg is eljött Makóra, hogy részt vegyen a kiállítás megnyitóján.

A főherceg arról szólt, hogy még az 1990-es években arról beszélt Habsburg Ottó az Európai Parlamentben, hogy hamarosan Magyarország is az unió tagja lesz, de akkor ezt még senki sem hitte el neki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.