/

A Habsburgokról nyílt kiállítás Makón

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az európai összefogást, a közös gondolkodást szorgalmazta leginkább Habsburg Ottó – fogalmazott Latorcai Csaba János közigazgatási államtitkár az egykori főherceg életútját és örökségét bemutató vándorkiállítás makói megnyitóján – számolt be a Rádió 7.

A politikus a beszédében kihangsúlyozta: a néhai főhercegnek az európai egységgel kapcsolatos gondolataival a magyar kormány is azonosulni tud, hiszen Habsburg Ottó a kontinens összefogását úgy képzelte el, hogy közben a nemzetek megőrzik önazonosságukat, kultúrájukat, nyelvüket. Az államtitkár kiemelte: Európa békéjét csak az egység biztosíthatja.

Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntőjében kifejtette: Habsburg Ottó három évtizede, pontosabban 1991 őszén lett Makó díszpolgára és ezt a címet személyesen vette át. Most egy újabb Habsburg, vagyis Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg is eljött Makóra, hogy részt vegyen a kiállítás megnyitóján.

A főherceg arról szólt, hogy még az 1990-es években arról beszélt Habsburg Ottó az Európai Parlamentben, hogy hamarosan Magyarország is az unió tagja lesz, de akkor ezt még senki sem hitte el neki.

Előző sztori

Ülésezett az egészségügyi tudományos tanács

Következő sztori

Jó hírt kaptak a taxisok

Legutóbbi hasonló cikkek