75 migráns próbálkozott egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 75 határsértővel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások november 23-án 0 óra és 24 óra között 17 esetben összesen 73 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Deszk, Mórahalom, Szeged és Szatymaz közigazgatási területén, illetve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok közül 33-an szír, 18-an afgán, négyen-négyen kameruni és albán, öten marokkói, hárman líbiai, ketten tunéziai, egy-egy fő koszovói, iraki, algériai és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A nagylakii közúti-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során egy román honosságú kamionban két határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Előző sztori

Megerősítették a Tisza csongrádi határszakaszának ellenőrzését

Következő sztori

Újabb családbarát munkahellyel bővült Szeged