/

50 szén-monoxid-érzékelőt osztanak szét rászoruló családoknak a megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Füstérzékelőket és szén-monoxid-érzékelőket oszt szét a rászoruló családok között a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Már évek óta hagyomány, hogy a megyei tűzmegelőzési bizottságok a megyében működő karitatív szervezeteken keresztül kapcsolatba lépnek a rászoruló családokkal, és kézzelfogható, konkrét segítséget, azaz füst-és hőérzékelőket, vagy szén-monoxid-érzékelőket adnak át részükre. Többek között a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete, a Család-és Gyermekjóléti Központ, valamint a helyi tanyagondnoki szolgálatok munkatársai segítettek abban, hogy a berendezések jó helyre kerüljenek. Az elosztáskor a rászoruló családok szociális helyzetét, a veszélyeztetettséget, és a családtagok számát vették figyelembe a szakemberek.

A következő napokban a megyei igazgatóság munkatársai mind az ötven készüléket eljuttatják leendő tulajdonosaikhoz. A szakemberek kiválasztják a berendezés optimális helyét, és pár perc alatt fel is szerelik a készüléket.

(Forrás, fotó: Molnár Krisztina tű. fhdgy./Csongrád MKI)

Előző sztori

Új intézkedéseket vezettek be a Szegedi Tudományegyetemen

Következő sztori

Az online ingatlanpiacot sem kímélik a netbanditák