44 migránst tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 44 határsértővel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások november 26-án 0 óra és 24 óra között 11 esetben összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Ásotthalom és Ferencszállás közigazgatási területén, illetve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok közül két-két fő palesztin és tunéziai, heten afgán, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során egy bolgár honosságú kamionban öt határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, a sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Előző sztori

Félóránként járnak majd a buszok Szeged és Makó között

Következő sztori

Együttműködik a megyei önkormányzat és a Vöröskereszt

Legutóbbi hasonló cikkek