339 fővel emelkedett a fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

6268 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 204 708 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

A portál adatai szerint a gyógyultak száma 54 021 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 146 171 fő. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti.

Az oldal térképe alapján megállapítható, hogy péntekhez képest 339 fővel emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében.

Megemlítik, hogy 7536 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 644-en vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

Előző sztori

Teljes szélességben lezárták az M5-ös autópályát Balástyánál baleset miatt

Következő sztori

A “Szomszédok” stílusában szólt a néphez Botka László!

Legutóbbi hasonló cikkek