129 (!) migránst tartóztattak fel legutóbb Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 129 határsértővel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások november 24-én 0 óra és 24 óra között 18 esetben összesen 92 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kübekháza, Mórahalom, Deszk, Makó és Röszke közigazgatási területén, illetve a röszkei aautópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok közül ketten-ketten pakisztáni és egyiptomi, hárman algériai, négyen-négyen tunéziai és marokkói, hatan afgán, tízen líbiai, míg a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során két román honosságú kamionban összesen 10 határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, a sofőrökkel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két esetben 27 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Számítógépeket kapnak a szegedi mentők

Következő sztori

Szír embercsempészt dugtak dutyiba Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek