Illegális bevándorlás

129 (!) migránst tartóztattak fel legutóbb Csongrád-Csanádban

129 (!) migránst tartóztattak fel legutóbb Csongrád-Csanádban

2020. november 25., szerda
129 (!) migránst tartóztattak fel legutóbb Csongrád-Csanádban

Az egyenruhások november 24-én 0 óra és 24 óra között 18 esetben összesen 92 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kübekháza, Mórahalom, Deszk, Makó és Röszke közigazgatási területén, illetve a röszkei aautópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok közül ketten-ketten pakisztáni és egyiptomi, hárman algériai, négyen-négyen tunéziai és marokkói, hatan afgán, tízen líbiai, míg a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során két román honosságú kamionban összesen 10 határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, a sofőrökkel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két esetben 27 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.