125 (!) migránst tartóztattak fel legutóbb Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 125 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 104 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 21 fő bejutását pedig megakadályozták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások november 19-én 0 óra és 24 óra között 20 esetben összesen 104 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Szőreg, Kiszombor, Kübekháza, Ásotthalom, Röszke, Deszk, Szatymaz közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, líbiai, afgán, palesztin, tunéziai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 21 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Hősökből nincs hiány – mondja Orbán Viktor

Következő sztori

Vesztegető kamionsofőrök ellen emeltek vádat Szegeden