Ünnepi közgyűlésen köszöntötték Szeged kitüntetettjeit

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus-járvány miatt az eredeti, tavaszi időpontban nem lehetett megtartani a Szeged-napi ünnepi közgyűlést, ezt pótolták pénteken.

A közgyűlés Botka László polgármester ünnepi beszédével kezdődött, amiben kiemelte, hogy a szegedieknek fontos szerep jutott az 1956-os forradalomban, mivel Szegeden az egyetemisták fogalmazták meg először a forradalom követeléseit. Beszédében külön kitért a koronavírus-járványra is. – A szegediek összefogásának és fegyelmezettségének köszönhetően a járvány első hullámát sikerrel vészeltük át, ez most is így lesz. Mert Szeged a bajban mindig összezár, városunk régmúltba visszanyúló története is ezt igazolja. Túléltük mi a tatárjárást és a törökök pusztítását, az orosz megszállást. Tűzvészek és árvizek sodorták többször veszélybe közösségünk jövőjét, de az összefogásnak köszönhetően mindig megmenekült városunk -mondta Botka László.

Elsőként Szeged új díszpolgárát, Katona Mártát, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinikájának csecsemő- és gyermekgyógyász professzorát köszöntötte Botka László. – Katona Márta hosszú évtizedek óta oktatóként és orvosként is felbecsülhetetlenül értékes munkát végez a gyermekeink egészségének védelmében. Határon innen és túl is sok száz szülő áldhatja ezért nevét – mondta ünnepi beszédében a kitüntetettről a polgármester.

A díszpolgári elismerés mellett Pro Urbe-díjat adományozott a közgyűlés Géczi József Alajos nyugalmazott címzetes egyetemi docensnek és Pál József irodalomtörténésznek, egyetemi tanárnak, az MTA doktorának. Szegedért Emlékérmet vehetett át Bodor Dezső, a Szegedi Vízmű Zrt. műszaki igazgatója, Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma alapító-tulajdonosa, és Kövér László, a Kövér Béla Bábszínház korábbi igazgatója.

Előző sztori

Új képzési támogatási rendszer indul vállalatok számára

Következő sztori

Koronavírus sújtja a szegedi röplabdázókat