Gazdaság

Új szakkal bővült a gazdaságtudományi kar képzési kínálata

Új szakkal bővült a gazdaságtudományi kar képzési kínálata

2020. október 2., péntek
Új szakkal bővült a gazdaságtudományi kar képzési kínálata

A két nyelven indított alapszakot hatalmas érdeklődés övezte, így az első félévben a magyar nyelvű képzést közel 100, míg az angol nyelvűt 11 hallgató kezdte meg. Akárcsak a GTK többi képzésén, a turizmus-vendéglátás szakon is rendhagyó módon, online és személyes jelenlétet igénylő órákon folyik az oktatás.

A hallgatók tanulmányaik első szakaszában közgazdasági, valamint turisztikai alapismereteket sajátítanak el, melyeket a következő félévekben egyre inkább a gyakorlatközpontú szakmai tárgyak váltanak fel.

Kovács Péter dékán felhívta a figyelmet a képzés ipari kapcsolataira.„Kiemelkedően fontosnak tartottuk a szak gyakorlatias voltát, ezért a képzésbe a régió meghatározó turisztikai szakembereit hívtuk meg.” A képzés összeállításában a piacorientált ismeretek beépítése mellett a turisztikai marketingkommunikáció és a regionális fókusz kapott kiemelkedő hangsúlyt, amelynek feltárását az SZTE marketinges, földrajzi és kommunikációs szakemberei biztosítják az egyetemisták részére. „Az induló szak esetében a legfontosabb szempont az volt, hogy a helyi igényekre és sajátosságokra épülő, és azokra reflektáló képzési programot állítsunk össze” – emelte ki Pusztai Bertalan, a dél-alföldi régióban ezelőtt hiányképzésnek számító turizmus-vendéglátás alapszak szakfelelőse.

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar célja, hogy a hallgatók a munkaerőpiacon is elismert szakmai ismereteket sajátítsanak el, valamint kiváló kommunikációs képességgel és idegen nyelvtudással rendelkező diplomásokkal szolgálja ki a régióiban működő turisztikai és vendéglátóipari szervezeteket. Ezen célok megvalósításának érdekében a többi alapszaktól eltérően a képzési idő 8 félév, amelynek utolsó két féléve kötelező szakmai gyakorlattal telik, ami a hallgatók gyakorlati tapasztalatainak és szakmai kapcsolatainak bővítéséhez járul hozzá. Ugyancsak kiemelendő, hogy a diplomaszerzés feltétele két idegen nyelv elsajátítása, amelyhez segítséget az SZTE Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet kurzusai, valamint a képzéshez kapcsolódó idegennyelvi órák jelentenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.