Közélet

Trükköznek a magáncégek a hatósági áras vírusteszttel

Trükköznek a magáncégek a hatósági áras vírusteszttel

2020. október 2., péntek
Trükköznek a magáncégek a hatósági áras vírusteszttel

Kiszállási díjjal, csomagajánlatokkal vagy éppen a PCR-teszt felfüggesztésével játsszák ki a magánklinikák a hatósági árat bevezető rendeletet– derítette ki a Hír TV Panaszkönyv című műsora.

A véletlenszerűen kiválasztott tizenkét magánszolgáltató közül ugyanis mindössze öt alkalmazkodott a szeptember 21-én életbe lépett rendelethez, ők semmilyen pluszköltséget nem kérnek a hatósági áron felül.

A megkérdezettek között két olyan centrum volt, ahol közölték, ezen az áron nem tudják folytatni a tesztek végzését, ezért felfüggesztették ezt a tevékenységüket.

Voltak azonban olyanok, akik úgy döntöttek, inkább felárakkal játsszák ki a rendeletet. A trükkök között szerepel a kötelező házhoz kiszállás 15–30 ezer forintos kényelmi díja, míg máshol csak csomagban, más vizsgálatokkal együtt érhető el a szolgáltatás, 38–39 ezer forintos áron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.