/
Videó!

Trükköznek a magáncégek a hatósági áras vírusteszttel

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elképesztő módon próbálják kijátszani a magánszolgáltatók a koronavírustesztek hatósági árát. Természetesen továbbra is ingyenes a teszt azoknak, akiknek a háziorvos kéri - számolt be az Origo a Hír TV alapján.

 

Kiszállási díjjal, csomagajánlatokkal vagy éppen a PCR-teszt felfüggesztésével játsszák ki a magánklinikák a hatósági árat bevezető rendeletet – derítette ki a Hír TV Panaszkönyv című műsora. 

A véletlenszerűen kiválasztott tizenkét magánszolgáltató közül ugyanis mindössze öt alkalmazkodott a szeptember 21-én életbe lépett rendelethez, ők semmilyen pluszköltséget nem kérnek a hatósági áron felül.

A megkérdezettek között két olyan centrum volt, ahol közölték, ezen az áron nem tudják folytatni a tesztek végzését, ezért felfüggesztették ezt a tevékenységüket.

Voltak azonban olyanok, akik úgy döntöttek, inkább felárakkal játsszák ki a rendeletet. A trükkök között szerepel a kötelező házhoz kiszállás 15–30 ezer forintos kényelmi díja, míg máshol csak csomagban, más vizsgálatokkal együtt érhető el a szolgáltatás, 38–39 ezer forintos áron.

Előző sztori

Egyelőre még nem indul el a távfűtés Szegeden

Következő sztori

Nyári időnk lesz, akár a melegrekord is megdőlhet