Továbbra is aktív a balkáni migrációs útvonal

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Továbbra is aktív a balkáni migrációs útvonal - mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György kiemelte, a magyar-szerb határon is jelentős az illegális bevándorlók száma. Tájékoztatása szerint idén már 320 embercsempészt fogtak a tavalyi 150-nel szemben. Emellett a több mint 28 ezer idén elfogott határsértő is azt jelzi, hogy a magyar-szerb, a magyar-román, esetenként a magyar-horvát határ is az embercsempészek által kedvelt útirány – fogalmazott.

Hangsúlyozta: a magyar határon épített kerítés komoly akadályt jelent a migránsok számára, ezért kívánják elkerülni járműveken vagy aláásott alagutakkal. Ez indokolja azt, hogy a műszaki akadályt mélységben, a kerítés alatt több helyen is meg kell hosszabbítani – mutatott rá.

Bakondi György arról is beszélt: a Vajdaságban a lakosság fél, a közbiztonságra súlyos negatív hatást jelentenek az ott tartózkodó illegális migránsok.

(MTI)

Előző sztori

Szegeden szerzett programozói diplomát az áramlopásba keveredett DK-s politikus

Következő sztori

Mobil helyett ócskaságokat kapott két vevő, a szegedi zsaruk elkapták a csalót

Legutóbbi hasonló cikkek