Illegális bevándorlás

Továbbra is aktív a balkáni migrációs útvonal

Továbbra is aktív a balkáni migrációs útvonal

2020. október 25., vasárnap
Továbbra is aktív a balkáni migrációs útvonal

Bakondi György kiemelte, a magyar-szerb határon is jelentős az illegális bevándorlók száma. Tájékoztatása szerint idén már 320 embercsempészt fogtak a tavalyi 150-nel szemben. Emellett a több mint 28 ezer idén elfogott határsértő is azt jelzi, hogy a magyar-szerb, a magyar-román, esetenként a magyar-horvát határ is az embercsempészek által kedvelt útirány - fogalmazott.

Hangsúlyozta: a magyar határon épített kerítés komoly akadályt jelent a migránsok számára, ezért kívánják elkerülni járműveken vagy aláásott alagutakkal. Ez indokolja azt, hogy a műszaki akadályt mélységben, a kerítés alatt több helyen is meg kell hosszabbítani - mutatott rá.

Bakondi György arról is beszélt: a Vajdaságban a lakosság fél, a közbiztonságra súlyos negatív hatást jelentenek az ott tartózkodó illegális migránsok.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.