Sokat utazott a Vadaspark új lakója

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két napot utazott Európa túlsó feléből.

Hosszú utat tett meg Akeno, a walesi határ közelében található Chester állatkertjében született fiatal indiai orrszarvú bika, míg átutazva Európán megérkezett új otthonába. Az út 2 napig tartott a speciális szállítókonténerben, professzionális szállítók által lebonyolítva és a szükséges pihenőidőket is betartva, de végül estefelé elhagyhatta azt és találkozhatott – egyelőre a belső korláton keresztül – Csülökkel, a Nyíregyházáról augusztusban érkezett orrszarvúval. Az elkövetkező napok azzal fognak telni, hogy a valamivel több mint kétéves hím megszokja új otthonát és összeszokjon lakótársával, amely csak kicsit fiatalabb nála.

Megérkezett Chesterből Akeno

Megjött Csülök lakótársa❗🤗🦏Hosszú utat tett meg Akeno, a walesi határ közelében található Chester állatkertjében született fiatal indiai orrszarvú bika, míg átutazva Európán megérkezett új otthonába csütörtök délután. Az út 2 napig tartott a speciális szállítókonténerben, professzionális szállítók által lebonyolítva és a szükséges pihenőidőket is betartva, de végül estefelé elhagyhatta azt és találkozhatott – egyelőre a belső korláton keresztül – Csülökkel, a Nyíregyházáról augusztusban érkezett orrszarvúval. 🦏Az elkövetkező napok azzal fognak telni, hogy a valamivel több, mint kétéves hím megszokja új otthonát és összeszokjon lakótársával🥰🤗 további részletek: http://www.zooszeged.hu/megerkezett-akeno-a-masodik-indiai-orrszarvu/

Közzétette: Szegedi Vadaspark – 2020. október 16., péntek

A Szegedi Vadaspark indiai orrszarvúkat bemutató új lakrészét idén nyár végén adták át, mint az első olyan nagyobb volumenű fejlesztést a Vadaspark történetében, amely nagyrészt saját forrásból épült fel, kisebb részben a szegedi önkormányzat támogatásából. Csülök és Akeno ivarérettségük elérésig fognak együtt élni Szegeden, majd egyiküket az európai fajmentő tenyészprogram (EEP) irányításával nőstényre cserélik, hiszen távlati cél a szaporításukban való részvétel.

Az orrszarvúak jelentőségét a természetvédelemben mutatja, hogy az európai állatkerti fajmentő tenyészprogramok logójában is egy orrszarvú faj szerepel, még ha nem is az indiai.

Két napt utazott Európa túlsó feléből.
Előző sztori

Agrárképzési centrum létesült Csongrádon

Következő sztori

Erőltetett menet vár a Szeged-Csanád GA-ra

Legutóbbi hasonló cikkek