Közélet

Sokat utazott a Vadaspark új lakója

Sokat utazott a Vadaspark új lakója

2020. október 16., péntek
Sokat utazott a Vadaspark új lakója

Hosszú utat tett meg Akeno, a walesi határ közelében találhatóChester állatkertjében született fiatal indiai orrszarvú bika, míg átutazva Európán megérkezett új otthonába. Az út 2 napig tartott a speciális szállítókonténerben, professzionális szállítók által lebonyolítva és a szükséges pihenőidőket is betartva, de végül estefelé elhagyhatta azt és találkozhatott – egyelőre a belső korláton keresztül –Csülökkel, a Nyíregyházáról augusztusban érkezett orrszarvúval. Az elkövetkező napok azzal fognak telni, hogy a valamivel több mint kétéves hím megszokja új otthonát és összeszokjon lakótársával, amely csak kicsit fiatalabb nála.

https://www.facebook.com/szegedivadaspark/videos/989659701548384

A Szegedi Vadaspark indiai orrszarvúkat bemutató új lakrészét idén nyár végén adták át, mint az első olyan nagyobb volumenű fejlesztést a Vadaspark történetében, amely nagyrészt saját forrásból épült fel, kisebb részben a szegedi önkormányzat támogatásából. Csülök és Akeno ivarérettségük elérésig fognak együtt élni Szegeden, majd egyiküket az európai fajmentő tenyészprogram (EEP) irányításával nőstényre cserélik, hiszen távlati cél a szaporításukban való részvétel.

Az orrszarvúak jelentőségét a természetvédelemben mutatja, hogy az európai állatkerti fajmentő tenyészprogramok logójában is egy orrszarvú faj szerepel, még ha nem is az indiai.

Két napt utazott Európa túlsó feléből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.