Sikeres a kicsiknek szóló bűnmegelőzési program a megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb prevenciós készségfejlesztő elemekkel bővült a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának „Kék tér” programja. A játékok elsősorban a kisiskolások oktatását segítik - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A „Kék tér” elnevezésű, tíz bűn- és baleset-megelőzési témát feldolgozó projekt egyedülálló módon támogatja az alsó tagozat harmadik és negyedik osztályában tanító pedagógusokat az alapvető megelőzési ismeretek, módszerek átadásában. Mindezekkel, az életkori sajátosságoknak megfelelően, játékos és szórakoztató módon lehet felkészíteni a gyermekeket az áldozattá válás elkerülésére.

A gyermekek biztonságát kiemelt fontosságúnak tartó tanítók és intézmények számára a rendőr-főkapitányság folyamatosan szervez akkreditált felkészítő képzést, amelynek elvégzését követően a pedagógusok – rendőrszakmai támogatással – egy-egy tanórába beilleszthetik a program anyagában szereplő bűn- és baleset-megelőzési ismereteket.

A 2020/21-es új tanévre vonatkozóan újabb nyolc Csongrád-Csanád megyei általános iskola 10 tanítója szerezte meg a 30 órás, 30 kreditpontot érő képzésen a „kék teres” ismereteket. Ezzel már csaknem 30 pedagógus segíti a megyében a rendőrök munkáját. Az alsós tanulók prevenciós tudásának bővítését eddig is több helyi fejlesztésű társasjáték támogatta, melyek köre most újabbakkal bővült. Elkészült két készségfejlesztő retró puzzle és egy memóriakártya-csomag is, amelyek a kicsik (alsósok és nagycsoportos óvodások) kézügyességének és logikájának fejlesztése mellett a 112-es segélyhívó rögzülését is támogatják.

Az újabb játékok létrejötte a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat támogatásával valósulhatott meg.

Előző sztori

Újabb adókönnyítésekről döntött a kormány

Következő sztori

Génszerkesztésért kapja két női tudós az idei kémiai Nobel-díjat