Krimi

Öt évet kapott a beteg édesanyját többször bántalmazó szentesi férfi

Öt évet kapott a beteg édesanyját többször bántalmazó szentesi férfi

2020. október 14., szerda
Öt évet kapott a beteg édesanyját többször bántalmazó szentesi férfi

A táblabíróság folytatólagosan elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a 66 éves vádlottat.

A férfi édesanyját tüdőgyulladás miatt ápolták kórházban, ahonnan 2017. július 14-én legyengült állapotban került haza. A vádlott az önmagát ellátni képtelen asszonyhoz költözött, akinek az állapota egyre romlott, ágyhoz kötötté és önálló mozgásra alkalmatlanná vált. A vádlott részt vett édesanyja ellátásában, de heti két alkalommal szociális gondozó is járt hozzá.

A rendszeresen alkoholt fogyasztó vádlott és édesanyja kapcsolata egyre feszültebbé vált, majd szeptembertől egészen október 20-ig a férfi többször szidalmazta az ágyban fekvő, magatehetetlen asszonyt, és bántalmazta is. A sértettet legalább háromszor úgy megütötte, hogy koponyaűri vérzést okozott neki, emellett nyakát, mellkasát, hátát is ütlegelte.

A bántalmazások nyomait látva a gondozónő értesítette az asszony háziorvosát, majd a sértettet - életveszélyes sérülésekkel - kórházba vitték. Az asszonyt csak 2018 februárjában engedték ki a kórházból, egy idősotthonba került, ahol december 1-jén elhunyt. A szakértői vélemény szerint a bántalmazás és az asszony halála között nem volt közvetlen ok-okozati összefüggés.

A vádlott az elsőfokú eljárás végén beismerő vallomást tett, azt mondta, megbánta tettét, de azt tagadta, hogy ököllel ütlegelte volna anyját.

Döntésével a táblabíróság súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által a vádlottra kiszabott négyéves börtönbüntetést. Benedek Tibor tanácsvezető bíró kifejtette, az ítélőtábla a kiszolgáltatott, védtelen sértett bántalmazása miatt indokoltnak látta a férfira a középmértéknek megfelelő büntetés kiszabását.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.