/

Orbán szerint mindenkit beolthatnak áprilisban!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idősek pedig akár már év elején kaphatnak védőoltást a koronavírus ellen - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

– Nálunk a helyzet még istenes, de a helyzet sokkal rosszabb Belgiumban vagy Hollandiában. Kész zűrzavar, ami Európában uralkodik – mondta a kormányfő. Hangsúlyozta, hogy az uniós intézkedések között próbálnak valamilyen egységes rendszert kialakítani, de egyelőre mindenki a saját rendszerében bízik.

Orbán Viktor szerint nem a szabályok számának a szaporítása, hanem a meghozott szabályok betartása a legfontosabb. Az a kulcs, hogy a maszkviselést be kell tartani.

Aki nem hord maszkot, azt büntetni kell

Hétfőtől az ellenőrzések tekintetében egy új világ kezdődik, aki nem hord maszkot, azt büntetni kell. Aki nem hordja a maszkot, az nemcsak a saját, hanem a mások egészségével is játszik – mondta a miniszterelnök.

Az influenzaoltásokkal kapcsolatos kérdésre Orbán Viktor elmondta: megduplázták a készleteket, most 1,4 millió vakcina áll rendelkezésre, de rendeltek további háromszázhatvanezret. Ezzel párhuzamosan Magyarországon gyártják a súlyosabb COVID–19 esetek kezelésére használt remdesivirt, és a favipiravir tömeges beszerzése is megoldható.

Év elején jöhet az oltás a koronavírus ellen

A koronavírus elleni oltással kapcsolatban a miniszterelnök arról számolt be, hogy a jövő év elején megérkezik az első, korlátozott mennyiségű szállítmány az európai gyártóktól, így az idősek, valamint a krónikus betegek már akkor megszerezhetik a védettséget.

Áprilisban viszont mindenki beoltathatja magát, és „győzelmet hirdethetünk” a járvány felett.

Béremelések a helyzet ellenére

Kiemelte: a helyzet ellenére a kormány egy nagyon komoly egészségügyi béremelést hajtott végre, az ágazat dolgozóinak a keresete a többszörösére emelkedik. A kormány továbbá dolgozik a családtámogatási rendszeren is. – 2010-ben is, amikor „a szánkig ért a córesz”, az első döntések a családtámogatás területén voltak – mondta a kormányfő.

Harc a terror ellen

A brutális nizzai terrorcselekmény kapcsán Orbán Viktor hangsúlyozta: – Magyarország nem fogja hagyni, hogy Brüsszelből hazánkra erőltessék a migrációra vonatkozó szabályok megváltoztatását, nem fogunk arra az útra lépni mint Nyugat-Európa.

Emlékeztetett: a magyar ellenzék is bevándorláspárti, „egy falkában” vannak azokkal, akik a bevándorlás szabályainak megváltoztatásáért helyeznek nyomást hazánkra. Hozzátette: Magyarország érdeke, hogy Európa-szerte olyan migrációellenes vezetők legyenek kormányon, mint például a jelenleg ellenzékben lévő olasz Matteo Salvini..

(Kossuth rádió, MN)

Előző sztori

Almát osztanak a rászorulóknak a Centerkében

Következő sztori

Szomorú rekord Csongrád-Csanádban: 276 új fertőzöttet szűrtek ki egy nap alatt

Legutóbbi hasonló cikkek