Közélet

Orbán szerint mindenkit beolthatnak áprilisban!

Orbán szerint mindenkit beolthatnak áprilisban!

2020. október 30., péntek
Orbán szerint mindenkit beolthatnak áprilisban!

– Nálunk a helyzet még istenes, de a helyzet sokkal rosszabb Belgiumban vagy Hollandiában. Kész zűrzavar, ami Európában uralkodik – mondta a kormányfő. Hangsúlyozta, hogy az uniós intézkedések között próbálnak valamilyen egységes rendszert kialakítani, de egyelőre mindenki a saját rendszerében bízik.

Orbán Viktor szerint nem a szabályok számának a szaporítása, hanem a meghozott szabályok betartása a legfontosabb. Az a kulcs, hogy a maszkviselést be kell tartani.

Aki nem hord maszkot, azt büntetni kell

Hétfőtől az ellenőrzések tekintetében egy új világ kezdődik, aki nem hord maszkot, azt büntetni kell. Aki nem hordja a maszkot, az nemcsak a saját, hanem a mások egészségével is játszik – mondta a miniszterelnök.

Az influenzaoltásokkal kapcsolatos kérdésre Orbán Viktor elmondta: megduplázták a készleteket, most 1,4 millió vakcina áll rendelkezésre, de rendeltek további háromszázhatvanezret. Ezzel párhuzamosan Magyarországon gyártják a súlyosabb COVID–19 esetek kezelésére használt remdesivirt, és a favipiravir tömeges beszerzése is megoldható.

Év elején jöhet az oltás a koronavírus ellen

A koronavírus elleni oltással kapcsolatban a miniszterelnök arról számolt be, hogy a jövő év elején megérkezik az első, korlátozott mennyiségű szállítmány az európai gyártóktól, így az idősek, valamint a krónikus betegek már akkor megszerezhetik a védettséget.

Áprilisban viszont mindenki beoltathatja magát, és „győzelmet hirdethetünk” a járvány felett.

Béremelések a helyzet ellenére

Kiemelte: a helyzet ellenére a kormány egy nagyon komoly egészségügyi béremelést hajtott végre, az ágazat dolgozóinak a keresete a többszörösére emelkedik. A kormány továbbá dolgozik a családtámogatási rendszeren is. – 2010-ben is, amikor „a szánkig ért a córesz”, az első döntések a családtámogatás területén voltak – mondta a kormányfő.

Harc a terror ellen

A brutális nizzai terrorcselekmény kapcsán Orbán Viktor hangsúlyozta: – Magyarország nem fogja hagyni, hogy Brüsszelből hazánkra erőltessék a migrációra vonatkozó szabályok megváltoztatását, nem fogunk arra az útra lépni mint Nyugat-Európa.

https://szegedma.hu/2020/10/imadkozni-indult-lefejeztek-egy-not-a-templomban

Emlékeztetett: a magyar ellenzék is bevándorláspárti, „egy falkában” vannak azokkal, akik a bevándorlás szabályainak megváltoztatásáért helyeznek nyomást hazánkra. Hozzátette: Magyarország érdeke, hogy Európa-szerte olyan migrációellenes vezetők legyenek kormányon, mint például a jelenleg ellenzékben lévő olasz Matteo Salvini..

(Kossuth rádió, MN)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.