/

Orbán bejelentette a legújabb tudnivalókat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Videó!

Orbán Viktor szombaton este az operatív törzs ülése után Facebook-videóban jelentette be a legfrissebb tudnivalókat.

Mint mondta, a járvány felfutása jellemzi az elmúlt két hetet és várhatóan az előttünk álló hetekben is erre kell készülni, illeszkedve a többi országban tapasztalható trendekhez. A kormányfő arról is beszélt, hogy az előrejelzések szerint a kórházi ágyak a szükséges számban állnak rendelkezésre október végéig. Hozzátette: ezidáig 106 orvost és 17 ápolót vezényeltek át másik intézménybe, de ha kell, ez a szám növekszik majd.

Az oktatási intézmények kapcsán a közoktatásért felelős államtitkárt is meghallgatták:

az őszi szünet október 23. és 31. között lesz, a szokásoknak megfelelően.

Az operatív törzs és a Magyar Orvosi Kamara egyeztetéséről is szó volt az ülésen, erről Orbán Viktor azt mondta, a jövő héten a háziorvosokkal kapcsolatos új szabályok megalkotásáról folynak majd egyeztetések. Mint mondta,

a kormány célja, hogy a háziorvosok praxisközösségeket hozzanak létre, hogy üres praxis Magyarországon ne legyen és a helyi ellátások színvonala emelkedjen.

Ennek pénzügyi feltételeit a kormány megteremti – tette hozzá. A miniszterelnök azt is elmondta, a következő lépés a magán- és a közellátás viszonyának rendezése lesz.

Előző sztori

Sorsoltak a Magyar Kupában, Pesten játszik a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Három pályázaton is sikeresen szerepelt Apátfalva

Legutóbbi hasonló cikkek