Közélet

Orbán bejelentette a legújabb tudnivalókat

Orbán bejelentette a legújabb tudnivalókat

2020. október 10., szombat
Orbán bejelentette a legújabb tudnivalókat

Mint mondta, a járvány felfutása jellemzi az elmúlt két hetet és várhatóan az előttünk álló hetekben is erre kell készülni, illeszkedve a többi országban tapasztalható trendekhez. A kormányfő arról is beszélt, hogy az előrejelzések szerint a kórházi ágyak a szükséges számban állnak rendelkezésre október végéig. Hozzátette: ezidáig 106 orvost és 17 ápolót vezényeltek át másik intézménybe, de ha kell, ez a szám növekszik majd.

Az oktatási intézmények kapcsán a közoktatásért felelős államtitkárt is meghallgatták:

az őszi szünet október 23. és 31. között lesz, a szokásoknak megfelelően.

Az operatív törzs és a Magyar Orvosi Kamara egyeztetéséről is szó volt az ülésen, erről Orbán Viktor azt mondta, a jövő héten a háziorvosokkal kapcsolatos új szabályok megalkotásáról folynak majd egyeztetések. Mint mondta,

a kormány célja, hogy a háziorvosok praxisközösségeket hozzanak létre, hogy üres praxis Magyarországon ne legyen és a helyi ellátások színvonala emelkedjen.

Ennek pénzügyi feltételeit a kormány megteremti – tette hozzá. A miniszterelnök azt is elmondta, a következő lépés a magán- és a közellátás viszonyának rendezése lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.