Legutóbb 43 migránst tartóztattak fel megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 43 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások október 18-án 0 óra és 24 óra között 10 esetben összesen 31 határsértőt tartóztattak fel Algyő, Szatymaz, Röszke, Ásotthalom, Szeged és Kiszombor közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán, egyiptomi, tunéziai, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány három esetben, összesen 12 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Leégett egy lakatlan ház Szegeden

Következő sztori

Vádat emeltek Szegeden egy szerb embercsempész ellen

Legutóbbi hasonló cikkek