Közélet

Kamera vigyázza Fátyol Mihály szobrát Makón

Kamera vigyázza Fátyol Mihály szobrát Makón

2020. október 28., szerda
Kamera vigyázza Fátyol Mihály szobrát Makón

A lap szerint a javítást a szobor alkotója végezte el. Mint ismert, a neves cigányprímásnak emléket állító bronzalakot – már sokadjára – a nyár derekán rongálták meg úgy, hogy kitörték a kezéből a zeneszerszámot.

A makói szobrász, Kiss Jenő Ferenc alkotása 2009-ben ke­rült a helyére, és nyomban a turisták kedvence lett, a mai napig sokan fényképezkednek mellette a muzsikus melletti székbe ülve – a helybeli tisztelők még megemlékezést is tartottak a közelében. Ugyanakkor sajnos rongálások célpontjává is vált: időről időre mindig tönkreteszik. Ilyenkor mindig a szoboralak kezében lévő vonóval történik valami, vagy kitörik, vagy meghajlítják. Olyan is előfordult, hogy a letört vonót a közelben, a fűben eldobva épp a szobor ötletgazdája, Bozsogi Attila találta meg, aki muzsikustársa volt Fátyol Mihálynak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.