Jó útra lépett a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dobos Áron, a csapat egyik szélső középpályása szeretné, ha az eredményes játék mellett jól is játszanának hétről hétre.

– Az előző forduló egyik, ha nem a legszebb gólját lőtte és ezzel nagyon fontos három pontot szereztek. Hogyan gondol vissza a találkozóra?
– Valóban nagyon fontos volt, hogy nyerjünk. A 17. helyen álltunk a forduló előtt, így amellett, hogy előre tudtunk lépni a tabellán, az előttünk álló nehéz sorozatot győzelemmel kezdtük. Szerda-szombat ritmusban játszunk a következő hetekben, és nem is lehet más célunk, mint a hasonló folytatás. Már a meccs elején próbáltuk az Ajkát a saját kapuja elé szegezni, a mi akaratunk érvényesült, és egy gólt sikerült szereznünk. Ezt szerettük volna folytatni a második félidőben is, de az Ajka is változtatott a játékán, gólt lőttek, viszont

a csapat erejét mutatja, hogy a hajrából jobban jöttünk ki és nyerni tudtunk.

Az, hogy az én gólommal sikerült, az külön öröm.

Dobos – gól fentről 🔵⚫️💪

Közzétette: Szeged-Csanád Grosics Akadémia – 2020. október 18., vasárnap

– A mérkőzés utáni edzői nyilatkozatban benne volt az is, hogy nem játszottak jól és ennek ellenére sikerült nyerni. Áttört egy gát a csapatban az utóbbi hetekben?
– Persze mi is szeretnénk jobban játszani, az a célunk, hogy minél olajozottabban működjön a játékunk. Támadófocit játszunk, ezt most egy kicsit gyengébben sikerült megvalósítanunk a pályán. A szezon kezdetén fordítva volt mindez, akkor nemegyszer előfordult, hogy jobban játszottunk, de az ellenfél nyerte a mérkőzést. Egyre egységesebbek vagyunk, összeszokott a csapat és ez látszik az utóbbi meccsek eredményein is. Ezen az úton kell haladnunk.

– Ahol a következő lépés a Gyirmót elleni elmaradt bajnoki mérkőzés pótlása lesz szerdán.
– A Gyirmót nagyon jó csapat, évek óta meghatározó szereplője az NB II.-nek. Most a 15. helyen állunk, de ha nyerni tudunk, akkor feljebb kapaszkodhatunk a tabellán. Nagyon szoros a mezőny, közel vannak egymáshoz a csapatok, így minden pontnak nagyon komoly jelentősége van. Csak ismételni tudom: folytatni szeretnénk a jó szériánkat.

Újra együtt dolgozik édesapjával

Dobos Áron Dunaújvárosban született 2000. június 8-án, ott kezdte pályafutását, majd az MTK-ba szerződött. A felnőttek között a Dunaújvárosban mutatkozott be, ahonnan a Fortuna Sittard csapatához vezetett az útja – ott a holland élvonalban is bemutatkozott. Egy sérülés hátráltatta a pályafutását, tavasszal Győrbe szerződött, hogy játékba lendüljön, de a koronavírus közbeszólt, a bajnokságot leállították. Nyáron nem sokkal azután igazolt Szegedre, hogy édesapját, Dobos Barnát nevezték ki vezetőedzőnek. – Korábban már dolgoztunk együtt Dunaújvárosban, az egy sikeres időszak volt. Nehezebb szituáció, nagyobb felelősséggel jár, többet kell bizonyítanom, de ettől nem riadok meg, képes vagyok arra, hogy megmutassam mire vagyok képes. Remélem, hogy az Ajka ellen szerzett gólom további lendületet ad nekem is a folytatáshoz. Időnként a pályán kívül is szóba kerül a foci, de többnyire azért a stadionon belül próbáljuk megejteni az efféle beszélgetéseket. Természetesen nagyon sok segítséget és tanácsot kaptam és kapok tőle, ami sokat jelent – mesélt Dobos Áron az édesapjával való kapcsolatáról.

A Szeged-Csanád GA–Gyirmót NB II.-es labdarúgó-mérkőzés 17 órakor kezdődik a Szent Gellért Fórumban.

Előző sztori

Egy hónap alatt több mint 1500 rendőri intézkedés történt

Következő sztori

Villamossal karambolozott egy autóbusz a Kálvárián

Legutóbbi hasonló cikkek