Íme a makói modell sikerének titka

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hír TV Paletta című műsorában Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere beszélt arról a modellről, amelyet még a vírus első hullámában dolgoztak ki. Ezzel a koncepcióval sikerült elérni, hogy minden munkahely megmaradt, és a dolgozók bérét sem kellett csökkenteniük.

Farkas Éva Erzsébet hangsúlyozta, hogy az országos intézkedéseket megtartva az operatív törzs javaslatai mellett igyekeztek helyi döntéseket is hozni.

Ez a modell az elmúlt időszakig lehetővé tette országos turisztikai források igénybevételével, hogy meg tudták tartani a munkahelyeket a dél-alföldi városban és a béreket is százszázalékosan tudják biztosítani a munkavállalóknak, így a családokat is segítik.

A város polgármestere beszélt arról is, a modell eredményességéhez hozzájárult az is, hogy a helyi vállalkozókkal konzultációkat folytattak. Farkas Éva Erzsébet kitért azokra az infrastrukturális fejlesztésekre is, amelyek a turisztikai ágazat felfuttatását szolgálják a városban.

Előző sztori

Trócsányi László szerint a jogászszakma számos kaput nyit meg a fiatalok előtt

Következő sztori

Nobel-díjas magyar tudósokról nyílt kamarakiállítás Szegeden